EPA/Malton Dibra
Edi Rama i Aljbin Kurti

Predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići ocenio je da je situacija alarmantna, nakon što je albanski premijer Edi Rama otkazao zajedničku sednicu vlada Albanije i Kosova.

Krasnići je na Fejsbuku poručio da je Albanija Kosovu potrebnija više nego ikad.

“Alarm! U vremenu kada su svi zapadni saveznici razočarani kosovskom vladom, Albanija nam je potrebna više nego ikad”, naglasio je Krasnići.

Rama je posle razgovora sa visokim predstavnikom za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žosepom Boreljom kazao da se sednica dve vlade otkazuje i pojasnio da je trenutno Kosovo zaoštrilo odnose sa celom evroatlantskom zajednicom, i da ona ne može da bude održana u očekivanom formatu.

– Održavanje zajedničke sednice nije moguće jer nije trenutak za stvaranje lažne slike o tome šta se zapravo dešava u realnosti Kosova danas – naveo je Rama.

Vlada u Prištini reagovala je nakon otkazivanja zajedničkog sastanka vlada Kosova i Albanije navodeći da je to prvi put da se jednostrano otkazuje zajednički sastanak, okrivljujući za to premijera Albanije Edija Ramu.

Kazali su da se sastanci Rame i Kurtija, zajedno sa njihovim saradnicima, mogu održati svaki dan.

“Zajednički sastanci su veliki organizacioni poduhvat, kojem je prethodio veliki rad ministarstava na pripremi tog dana. Sutra bi trebalo da bude potpisano 13 novih sporazuma. Oni su imali za cilj da zbliže naše ekonomije, naše sisteme pravde, obrazovanja, kulture itd. Najviše će izgubiti građani”, kaže se u reakciji vlade Kosova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here