Sjajni Jokić: Blokadom u poslednjem sekundu rešio meč (VIDEO)

0
Tanjug/AP
Nikola Jokić

Nikola Jokić imao je još jednu MVP noć, doneo je pobedu Denveru protiv Minesote (93:91), iako je malo nedostajalo da prokocka trijumf.

Jokić je za 37 minuta imao 26 poena, 19 skokova i sedam asistencija, a u poslednjem napadu, ispala mu je lopta iz ruku i Vulvsi su krenuli u kontru vrednu produžetka. Vil Barton je sačuvao obruč blokadom, a onda je i Jokić imao rampu vrednu pobede za 4-2 na početku sezone.

Opet je nedostajala podrška klupe i zato je Jokić morao da provede ozbiljnu minutažu na terenu, iako je bio rovit i čak je pre ovog meča postojala dilema da li će nastupiti. Bizli je predvodio Minesotu sa 18 poena, Moris je bio najveća podrška Somborcu sa 16 poena.

Po ko zna koji put, Jokić se poigrao sa Taunsom i on je sveden na 14 poena uz osam skokova. Tauns je u prvoj četvrtini ubacio devet poena i kasnije je sveden na samo još pet, što dovoljno govori o igri Denvera na njemu.

Ujedno, Denver je vezao 12. pobedu nad Minesotom, čime je izjednačen najduži neslavni niz u istoriji Vulvsa protiv jedne ekipe.

Jokić je sjajnom učinku dodao tri blokade uz ukradenu loptu, imao je i sedam izgubljenih i u nastavku sezone biće mu neophodna daleko veća podrška saigrača dok se ne vrati Džamal Marej.

Atlanta se nije proslavila protiv Filadelfije, doživela je debakl na gostovanju uz 22 poena Harisa i 19 Embida, Rediš je opet u Hoksima bio najbolji sa 16 poena, Bogdanović je imao 13 uz četiri skoka i asistenciju za 29 minuta na terenu, posebno je podbacio Trej Jang, prvi strelac ekipe.

Bio je na skromnih 13 poena (šut 5/16) uz 10 asistencija, Kapela je došao do dabl-dabla sa 11 poena i 12 skokova.

Hoksi i dalje nisu na nivou koji ih je pretvorio u hit plej-ofa prošle sezone, imaju 3-3 posle šest mečeva i sledi im duel protiv preporođenog Vašingtona, koji je trenutno na 5-1 i koji ih je pobedio u pretprošlom meču.

Srpski duel imali su Voriorsi i Oklahoma, pobedu je očekivano odneo Nemanja Bjelica, koji je imao šest poena, osam skokova i tri asistencije za 20 minuta na terenu. Pokuševski je 19 minuta iskoristio za devet skokova i sedam poena, uz šut 2/4.

Stef Kari se ovaj put zadovoljio učinkom od 20 poena uz šut 6/13 za tri, parirao mu je Gildžes Aleksander sa 15 poena, a Voriorsi su zauzeli vrh Zapada sa 5-1.

S druge strane, na Istoku blista Majami, sa identičnim učinkom. Vrelina nije prijala Grizlijima, Batler im je ubacio 27 poena, Hiro 22, Morant je predvodio Memfis s 20 poena i sedam asistencija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here