Soko sledi primer Krone

0

Stevo Ilić, Miloš Damjanac, Milenko Stanišić i Dragan Banović

KK Soko osnovan je ravno pre 30 leta, a prvi predsednik je bio Nedeljko
Glavaš. Poslednju deceniju na tronu ovog uglednog kluba je Dragan Banović, koji je i među najboljim igračima u kantonu Aragu.

Pohvale Švajcaraca

 

Oskar Majer, predstavnik Kantonalnog kuglaškog saveza, odao je veliko priznanje svim kuglašima koji su branili boje ekipa Soko i Krone. Jer, oni su se na pravi način predstavili švajcarskim domaćinima, što će značajno doprineti jačanju veza dva naroda.

– Proleti vreme od 30 godina. Soko je za tri decenije na pravi način kod domaćina predstavio srpski narod u svetlu sporta, druženja, uzajamne pomoći i drugovanja. Problem je, kao i u mnogim drugim švajcarskim klubovima, nedostatak mladih koji žele da kuglaju i samo je pitanje kada će uslediti gašenje – konstatuje Dragan Banović tužnim glasom i dodaje da tek pošto je "razbio" sedmu deceniju života, tek sada oseća da zna da kugla.

– Mi smo nešto mlađi po stažu od Krone, ali svake godine napredujemo u kantonalnim ligama kantona Aragu kao i Soko – pozdravljajući goste dodao je Miloš Damjanac, koji je potvrdio reči kolege Banovića da ih muče iste muke u vezi sa mladim naslednicima.

– Specifičnost našeg kluba je u tome što u istom sastavu igraju i naše dame, tako da nema polaganja računa kad dođemo kući, jer nas prate u stopu – složno rekoše Milenko Stanišić i Stevo Ilić.

Među najstarijim kuglašima bili su prisutni: Nedeljko Glavaš, Boško Lopušina, Branko i Ranko Aćimović, Gojko Todorović i Duško Šukurma kojima su uručena i priznanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here