Sportske vesti

0

 

Pizaro na dužoj pauzi

Bajern iz Minhena narednih nekoliko mečeva odigraće bez pomoći napadača Klaudija Pizara. On će morati na višenedeljni oporavak zbog povrede butnog mišića, saopštio je nemački klub.
Najefikasniji stranac u istoriji Bundeslige, kome je ovo drugi mandat u redovima Bavaraca, povredio se na treningu u ponedeljak.
On je ove sezone odigrao devet utakmica i postigao jedan gol za tim Pepa Gvardiole. Za reprezentaciju Perua odigrao je 71 meč i upisao 19 pogodaka.

Ronaldo primio Zlatnu kopačku

Najbolji igrač sveta za 2013. Kristijano Ronaldo primio je Zlatnu kopačku za najboljeg strelca Evrope u prošloj sezoni.
Ronaldo (29) je treći put u karijeri nagrađen Zlatnom kopačkom, koju je ovoga puta podelio sa Suarezom, koji je postigao isti broj golova – 31.
Ronaldo je jedan od favorita za dobijanje još jedne uzastopne Zlatne lopte, koja se u januaru dodeljuje za igrača godine. Ronaldo je izjavio prilikom prijema nagrade da veruje da će "u budućnosti biti smatran za jednog od najvećih fudbalera svih vremena".
– Stalno težim savršenstvu, i to mi je svakodnevni zadatak – rekao je Ronaldo.

Petr Čeh živi za rokenrol

Pored toga što je odličan među stativama, golman Čelzija Petr Čeh može da se pohvali i time da je odličan bubnjar.
Mnogi su znali da Čeh živi za rokenrol, ali ne i da ozbiljno radi na svom hobiju, pa je on to odlučio da podeli sa svetom time što je snimio sebe kako svira uz pesmu "Njalk"
grupe Foo Fighters.
Može se reći da je Čehova verzija te pesme više nego solidna, pa bi Dejv Grol, frontmen grupe, možda i mogao da ga pozove da bude gost na nekom njihovom koncertu u Londonu.

Mitrović ponovo na meti Milana?

Možda Belgijanci smatraju da ima problema sa kilogramima, ali Aleksandar Mitrović golom za Anderleht protiv Arsenala u Ligi šampiona još jednom je skrenuo na sebe pažnju fudbalske Evrope, a nova adresa srpskog napadača mogao bi da bude Milan.
Roso-neri, prema tvrdnjama Mitrovićevog menadžera Nenad Jestrovića u izjavi za Kalčomerkato, odranije prate partije ovog fudbalera, a još letos bio je na spisku potencijalnih pojačanja.
Uprava Milana tada se, ipak, odlučila da iz Čelzija dovede Fernanda Toresa, a Španac do sada je dao jedan gol na pet utakmica u dresu roso-nera.

Susret Peruničića i Bore Milutinovića

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić sastao se u Dohi, u okviru Foruma svetskih sportskih lidera, sa legendarnim trenerom Veliborom – Borom Milutinovićem, sa kojim je razgovarao o proširenju saradnje i organizovanju prijateljskih utakmica između Katara i Srbije.
Peruničić je istakao da iskustvo Milutinovića, koji je u Kataru savetnik za razvoj sporta i fudbala katarskog emira šeika Tamima bin Hamada ali Tanija, može pomoći razvoj srpskog sporta, posebno fudbala.
Delegaciju Srbije predvodi ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Savo Milošević dobio stadion

U etno-selu Stanišići kod Bijeljine nedavno je otvoren stadion sa veštačkom travom koji nosi ime Save Miloševića, nekadašnjeg napadača Partizana, Aston Vile, Saragose, Parme, Espanjola, Selte, Osasune i Rubina iz Kazanja, piše banjalučki "Glas Srpske".
Bivši centarfor odigrao je 102 utakmice za nacionalni tim Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, a jednom je nastupio i u dresu selekcije Srbije, na svom oproštaju od aktivnog igranja protiv Bugarske.
Savo Milošević je inače rođen u Janji, kod Bijeljine.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here