Karadžić ostaje bez podrške Vojvodine?

0

Borba za prevlast u fudbalskoj Srbiji se zahuktava.
Opoziciju vladajućoj garnituri nacionalnog saveza, pre svih predsedniku Tomislavu Karadžiću, predvodi Crvena zvezda, a čini se da crveno-beli dobijaju sve veću podršku.
Posle FS Beograda, izgleda da su sa "Marakane" uspeli da utiču i na određeni broj delegata u FS Vojvodine. Skupština tog pokrajinskog saveza, naime, odložila je sednicu zakazanu za sredu, a iz pouzdanih izvora se saznaje da je do toga došlo jer je vladajuće rukovodstvo, sa Zdravkom Borovnicom i generalnim sekretarom Dušanom Tomićem na čelu, izgubilo podršku delegata tog tela.

SIMOVIĆ: Propadanje se mora zaustaviti
Posle otkazivanja skupštine FSV oglasio se predsednik Spartaka iz Subotice, Dragan Simović, koji je ocenio da je takav potez saveza "nastavak agonije vojvođanskog fudbala".
– Vrh aktuelnog rukovodstva, uvidevši da je u velikoj manjini, odlučio je da na volšeban način otkaže skupštinu, a na kojoj je planirano da donese nelegalnu i antistatutarnu odluku da se oroči poverenje skupštinske većine na godinu dana. Desila se jedna, vrlo pozitivna stvar, a to je zrelost delegata širom Vojvodine, koji su prepoznali da se propadanje vojvođanskog fudbala mora pod hitno zaustaviti. Pozivam sve iskrene fudbalske radnike na jedinstvo i akademsko ponašanje u zajedničkom cilju, a to je ozdravljenje fudbala u Vojvodini – poručio je Simović.

– Ideja aktuelnog rukovodstva je bila da poput nedavne sednice Skupštine FSS-a i oni donesu akt kojim bi se onemogućilo glasanje o poverenju čelnim ljudima u narednih godinu dana. Međutim, u FSV su shvatili da nemaju podršku i rešili su da odlože skupštinu – rečeno je u FSV, kao i to da većina delegata nije zadovoljna podrškom koju rukovodstvo FSV pruža predsedniku FS Srbije Tomislavu Karadžiću, potpredsedniku nacionalnog Saveza Goranu Milanoviću i generalnom sekretaru Zoranu Lakoviću.
Opoziciju u FSV predvode predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović, predsednik Spartaka Dragan Simović i predsednik FS Novog Sada Uroš Milojković.
Nezvanično, od 65 delegata u skupštini FSV čak 41 želi smenu rukovodstva, desetak je trenutno neutralno, dok je isto toliko verno Borovnici i Tomiću.
Videćemo kako će se stvari odvijati, ali za Tomislava Karadžića bio bi veliki udarac da izgubi podršku matičnog saveza, na čijem je čelu bio 18 godina u vreme SR Jugoslavije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here