Sportske vesti

0

 

 

Kuk stiže u Podgoricu

Posle šest evroligaških sezona, Omar Kuk (32, 186 cm) vraća se u ABA ligu.
Doskorašnji kreator igre Lijetuvos Ritasa potpisao je ugovor sa podgoričkom Budućnošću i dodatno ojačao jedan od najboljih jadranskih timova.
Naturalizovani Crnogorac nije odigrao ABA sezonu od 2007/08, kada je nosio dres Crvene zvezde. U međuvremenu je bio redovni učesnik najjačeg evropskog takmičenja nastupajući za Unikahu, Valensiju, milansku Olimpiju i Laboral Kuću i Ritas.
Kuk je potpisao dvomesečni ugovor, zbog teže povrede Nikole Ivanovića.

Aco Petrović predsednik Cibone

Košarkaški klub Cibona imenovao je Aleksandra Petrovića za novog predsednika.
Petrović je u poslednja dva meseca obavljao funkciju direktora kluba, u čijem je oporavku posle bankrota aktivno učestvovao.
On je devet godina igrao za Cibonu, sa kojom je bio prvak Evrpe 1985. i 1986. godine, zatim je šest godina vodio sa klupe, a sada će biti na čelu kluba iz "Draženovog doma".
Petrovića je početkom avgusta na mesto direktora postavio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, da bi u utorak na čelu kluba zamenio Ivicu Lovrića, koji je razrešen dužnosti.

Nema sporta zbog smrti navijača

Grčka vlada odložila je sve mečeve zakazane za vikend zbog smrti navijača, koji je podlegao povredama glave zadobijenim tokom nasilja na stadionu na Kritu.
Zamenik ministra kulture i sporta Janis Adrijanos izjavio je da je odluka o odlaganja doneta kao znak poštovanja i sećanja na navijača Etnikosa, 46-godišnjeg Kostasa Kaculisa.
On je preminuo u bolnici zbog izliva krvi u mozak, posle sukoba navijača na trećeligaškom meču na Kritu, između Etnikosa i Irodotosa, odigranog 15. septembra.
Odloženi su svi fudbalski, košarkaški i rukometni mečevi.

Utakmica karijere Marka Simonovića

Marko Simonović postigao je odlučujuću trojku u poslednjim sekundima i doneo svom Po Ortezu pobedu nad Orleanom 72:70 u 1/16 finala Kupa Francuske.
U debiju na takmičarskim utakmicama za Ortez srpski reprezentativac odigrao je meč života – ubacio je 27 poena (3-6 za dva, 5-7 za tri, 6-7 penali), uz četiri skoka, pet asistencija i čak devet ukradenih lopti.

Kajganić rekao zbogom rukometu

Posle 22 godine profesionalnog bavljenja rukometom bivši član Partizana i Crvene zvezde, Ognjen Kajganić odlučio je da okači patike o klin. Igrao za Pik Seged, Vardar, lisabonski Sporting, sarajevsku Bosnu, u Rumuniji, Sloveniji, Italiji i Grčkoj, a od svoje velike ljubavi oprostio se dirljivim pismom:
"Dragi rukometu, hvala ti za sve prelepe trenutke u svom životu i karijeri, da nije bilo tebe, ne bi postao ovakav čovek kakav sada jesam. Živeo sam u prelepim gradovima, osvajao titule, zaradio neki dinar, upoznao sam toliko divnih ljudi sa kojim ću ostati u kontaktu do kraja života i to mi je najveći dobitak… Zauvek ćeš biti deo mene, ali sada je vreme da se rastanemo, zovu me žena i dete…"

Poročni Felps se izvinio

Višestruki olimpijski šampion u plivanju Majkl Felps izvinio se zbog toga što je uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola.
Felps je uputio "iskreno izvinjenje svima koje je razočarao" i rekao da preuzima odgovornost za svoje postupke.
Policija je zaustavila Felpsa u Baltimoru, jer je vozio 135 kilometara na sat gde je dozvoljeno 72. U saopštenju policije se ne navodi zbog kojih je supstanci uhapšen.
Felps je optužen za prekoračenje brzine i prelazak preko duple pune linije, a pušten je ubrzo posle hapšenja.
Njemu je to drugi put da je uhapšen, priveden je i 2004. godine, takođe zbog vožnje pod uticajem zabranjenih supstanci, koje su na kraju definisane kao "alkohol i marihuana".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here