Srbija 08 juri ka tituli

0

Navijači su imali razloga da budu zadovoljni, videli su pet lepih golova…

Na terenu nije bilo kapitena – trenera Nemanje Damnjanovića, koji je zbog bolesti ostao na klupi, ali je zato ponovo zaigrao Miodrag Simić, značajni prvotimac Srbija 08. Ekipa je, na insistiranje trenera

Damnjanovića, počela agresivnije, uz pun doprinos svih na terenu, tako da se brzo došlo do prvog gola i vođstva. I već tada je bilo jasno da će Rot vajs Vin biti lak zalogaj.

Posle vođstva od 3:0, u drugom poluvremenu šansu da zaigraju dobili su i omladinci Rade Đaković i Dragan Marković, koji se za ukazano poverenje odužio i postignutim golom.
 

Vorgarten na redu

 

Od mlađih selekcija Srbije 08, solidan rezultat ostvarila je selekcija do 15 godina, koja je igrala 2:2 protiv vrlo jakog Hirštetena. Klinci ispod 10 godina poraženi su sa 6:0 od Asperna, a tim ispod 12 godina nesrećno je izgubio 1:2 od Stadlaua. Tim ispod 19 godina poražen je od RSV 17 Post sa 7:3.
Inače, veterani Srbije 08 idućeg vikenda učestvovaće na memorijalnom turniru RTS-a "Igrajmo za 16", u Beogradu.
Sledeće utakmice Srbije 08:
17. april, u 10.30 – Selekcija ispod 12 godina: DSV Juvelen Janečka – Srbija 08 ("Sportplac Franc Koci").
17. aprila, 15.00 – Prvi tim: RSV Vorgarten – Srbija 08 ("Sportplac Raks").
18. april, 11.00 – Ispod 10 godina: Srbija 08 – Mautner ("Mautner").
18. april, 18.00 – Ispod 19 godin: Srbija 08 – Florio ("Mautner").

 

– Zadovoljan sam igrom i rezultatom, jer smo napravili još jedan korak ka osvajanju titule prvaka. Međutim, nezadovoljan sam što smo bespotrebno zaradili čak tri žuta kartona. Moja želja, a uveren sam i svih nas koji smo u i oko Srbije 08, jeste da prvenstvo završimo kao prvaci, ali i da budemo prvi i na listi fer-pleja, kao najdisciplinovanija ekipa Bečkog fudbalskog saveza – istakao je predsednik Srbije 08, Srđan Stokić.

U klubu su svi svesni da svaki naredni meč ima status derbija, jer sve ostale ekipe imaju poseban motiv kada igraju protiv prvoplasiranog na tabeli i da često ne biraju sredstva da dođu do povoljnog rezultata.

– Verujem da će naš tim u nastavku prvenstva igrati sve bolje i da ćemo sačuvati bodovnu prednost do kraja, što znači da ćemo imati razloga za radost zbog još jednog plasmana u viši rang – dodao je Stokić.

Srbija 08 je prva na tabeli sa 46 bodova, četiri više od drugoplasirane Alijanse Latina i pet od trećeplasirane ekipe.

SRBIJA 08: Ivan Tomić, Slobodan Jovanović, Vojkan Stević, Radenko Mrkonjić, Milorad Stanić, Miodrag Simić, Slaven Rakić, Novak Vučić, Ljubiša Bojović (Dragan Marković), Željko Emerih (Rade Đaković).
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here