Z. Vicelarević
Najmlađi članovi Srbije i SKC: Zajednička slika malih folkloraša

Članovi Kluba Srbija iz Noj Izenburga su ovogodišnje klupske aktivnosti završili veselo velikom zabavom kao što dolikuje uspešnom društvu.

Zabava, koja je održana treći put, počela je programom najmlađih folklornih grupa C i D gostiju iz Srpskog kulturnog centra iz Ofenbaha i naravno najmlađe grupe domaćina KUD Izvor. Posle uspešno izvedenog programa, sva deca su dobila poklon, novogodišnje paketiće od Deda Mraza u čiju je ulogu “uskočio” Siniša Đokić, predsednik Srbije.

Siniša s ponosom ističe da

Klub Srbija ima znatno više članova nego prošle godine.

– Možemo i da se pohvalimo da nam broj članova raste svake nedelje. Verovatno se prepoznaje solidan rad da srpsku kulturu i običaje sačuvamo od zaborava. Večera slavimo završetak jedne veoma uspešne sezone za naše članove i za naš folklorni ansambl KUD Izvor koji nam je i ove godine doneo puno radosti. Sumirali smo rezultate i zadovoljni smo učinjenim ove godine. Učestvovali smo na svim folklornim takmičenjima gde smo zabeležili uspehe i revijalnim susretima, a sa nedavne Dečje savezne smotre su nam naši mladi folkloraši doneli drugo zlato – zadovoljan je čcelnik udruženja iz Noj Izenburga.

On navodi da im je posebno drago što su na zabavi i članovi Srpskog kluturnog centra iz Ofenabaha

– Mi smo od početka prisutni kod naših komšija iz Noj Izenburga. Deca vole da učestvuju na zabavi Srbije jer znaju da posle dobijaju novogodišnje paketiće i jedva čekaju da dođu svake godine. SKC ima odličnu saradnju sa Klubom Srbija i oni su uvek redovni gosti na našim zabavama – rekao je Robert Jovanovski, predsednik SKC iz Ofenbaha.

Posle podele paketića mališanima počelo je veselje uz pevačicu Rijanu (Zubanović) iz Zvezda granda i orkestar Zoka bend.

Sledeće okupljanje članova Kluba Srbije je 27. januara kada je klupska slava Sveti Sava. Po tradiciji slavu slave tačno na dan, a ovoga puta će se slaviti u ponedeljak.

Deca sjajno igrala

Milana Ninković, Žarko Ogrizović i Slađana i Savo Vasović su prvi put došli na zabavu Srbije. a Milana i Slađana nam kažu:

– Veselje je odlično, muzika je dobra. Došli smo da vidimo kako mali folkloraši igraju. Među njima su Nevena Mrkajić i Sofija Nedeljković koji su stvarno lepo igrale. Baš su nas oduševila deca.

Roštiljdžije

Oni su vredni, njihov se rad ne vidi u prvom planu, a bez njih nijedna proslava ne može da prođe. To su ljudi koji rade za roštiljem. Za spremanje najukusnijih ćevapa su bili zaduženi Miša Mamišević, Zoran Benić, Budimir Mitrović i najmlađi David Benić:

– Do sada smo pripremili oko 40 kilograma mesa. Veliki je to posao ali ga radimo sa zadovoljstvom. Želimo da damo naš doprinos i pomognemo srpskoj zajednici u Noj Izenburgu. Pored ćevapa smo imali i domaće kobasice koje su brzo prodate – kažu nam roštiljdžije.