Stihovima razgalili dušu

0

Druženje za pamćenje: Penzioneri sa gostima
 

Na druženju sa penzionerima bili su Biljana Mihajlović, Snežana Milanović, Mileta Simić i Milka Kajganić. Oni su se predstavili, a potom kazivali svoje i stihove drugih članova Udruženja srpskih pisaca iz nedavno promovisanog zbornika "Zaveštanja 2014".

Biljana Mihajlović je kazala da pored pisanja poezije rado slika, fotografiše i voli da čita.

 

Izleti u Srbiju

– Do sada smo imali pet izleta u Srbiju. Ove godine smo obišli Vojvodinu. Uvek imamo profesionalne vodiče koji nam obašnjavaju sve što posetimo, tako da smo veoma zadovoljni i ovim aktivnostima napomilje Ilić, koji kaže da je predsednik njihovog kluba Dragan Zravković, koji je trenutno još u Srbiji.

Snežana Milanović je rekla da je u Švajcarsku došla iz Crljana, odakle je poteklo dosta pesnika, te da je i ona pošla njihovim stopama, da voli poeziju i da živi na relaciji Cirih-Crljane.

Milka Kajganić je naglasila da kao penzioner piše pesme i sprema da objavi novu knjigu. Ona je pričala dogodovštine iz svoje Krajine i uspela da izazove puno smeha kod penzionera.

Mileta Simić, koga zovu Mali, iako je visok gotovo dva metra je rekao da je slučjano ušao u pesnički svet, ali da se nije pokajao jer ima potvrdu od mnogih da je dobro ono što piše. Pored poezije, piše i aforizme, koje je takođe čitao i pobrao puno aplauza.

Sve prisutne pozdravila je Aida Kalamujić, koja vodi Altum projekat, i objasnila kako funkcioniše Udruženje penzionera.

Mile Ilić, sekretar srpskih penzionera, kaže da su se svi lepo zabavili i družili. Napominje da je njihov klub osnovan 2007. godine i da ima 60 članova. Svi su veoma aktivni i u njima ima raznih narodnosti, ali da im to ne smeta i da se svi odlično druže.

Aktivnosti imaju svakog prvog ponedeljka u mesecu. Moto im je da se druže radi zdravlja. Zajedno idu na vežbe, i to dva puta nedeljno. U novembru planiraju da pozovu sve članove kluba na zajednički ručak kako bi se što bolje upoznali i družili.

Godišnja skupština je zakazana za 1. decembar, a upriličiće tada i zajedničku večeru i zabavu uz muziku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here