Suarez platio ceh!

0

Svetska fudbalska federacija kaznila je urugvajskog fudbalera Luisa Suareza četvoromesečnom suspenzijom!
To znači da će Suarez biti van fudbala do kraja oktobra i da će propustiti početak sezone, tačnije devet kola Premijer lige, kao i tri kola kola u Ligi šampiona.
Suarez je, takođe, kažnjen sa devet utakmica neigranja za reprezentaciju Urugvaja zbog toga što je na utakmici sa Italijom na Svetskom prvenstvu ugrizao Đorđa Kjelinija.
Ovim povodom, FIFA je izdala saopštenje za javnost:
"Luis Suarez je prekršio dva člana Disciplinskog koda FIFA, onaj koji se baci napadom, a drugi koji se tiče nesportskog ponašanja prema drugom igraču.
Luis Suarez se stoga suspenduje na devet zvaničnih mečeva. Prvi takav je osmina finala Svetskog prvenstva između Kolumbije i Urugvaja.
Ostali mečevi na kojima je suspendovan odnose se na naredne nastupe Urugvaja na Mondijalu, dokle god ta ekipa učestvuje, a onda i na njene naredne zvanične utakmice.
Luisu Suarezu se istovremeno izriče zabrana bavljenja bilo kakvom aktivnosti vezanoj za fudbal (administrativna, sportska ili neka druga) u periodu od četiri meseca
Luis Suarezu je zabranjeno da tokom trajanja ove četvoromesečne kazne ulazi na stadione, a kad taj vremenski period prođe, ako još uvek Urugvaju preostaje da odigra utakmice na kojima je on suspendovan – ni na te stadione ne sme da ulazi u to vreme.
Luis Suarez mora da plati kaznu od 100.000 švajcarskih franaka.
Ovakvo ponašanje ne sme da se toleriše na bilo kom fudbalskom terenu, naročito ne na Svetskom prvenstvu, na kome milioni ljudi gledaju zvezde na igralištu. Disciplinski komitet je uzeo u obzir sve okolonosti ovog slučaja i stepen krivice gospodina Suareza.

 

Ujeo i Baneta
Suarezu je ovo treći put u karijeri da je na utakmici ugrizao nekog igrača, prethodno je to uradio kao igrač Ajaksa i Liverpula.
Pre Kjelinija, isto učinio prošle godine, kad je njegova žrtva bio fudbaler Čelzija Branislav Ivanović.
Suarez je tada bio kažnjen suspenzijom na devet utaakmica u dresu Liverpula i takođe se na teren vratio u oktobru.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here