Sutjeska šampion Crne Gore!

0

 

Posle poslednjeg prvenstvenog kola su otklonjene sve dileme u šampionatu Crne Gore. Sutjeska je pobedom nad poslednjeplasiranim i davno otpisanim Dečićem odbranila krunu što ranije nikome nije u Crnoj Gori nije pošlo za nogom. Nikšićani su trijumfovali sa 4:0 golovima i osvojili drugu šampionsku krunu u klupskoj istoriji, tako da ih opet očekuje učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

 

Na kraju se ispostavilo da Sutjesci nije ni bila potrebna pobeda pošto je njen prvi pratilac Lovćen, koji je uoči poslednjeg kola imao bod zaostatka, danas poražen od Mogrena kod kuće sa 1:2. Podsetimo da su Cetinjani još ranije obezbedili plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope jer su osvojili nacionalni kup. Pobeda je bila potrebnija Mogrenu u borbi za opstanak, ali pošto je Mladost pobedila Čelik u gostima sa 1:0, Mogren će ipak u baraž zbog slabijeg međusbnog skora u duelima sa Podgoričanima.

 

Rezultati iz Nikšića i iz Budve su išli na ruku i fudbalerima Budućnosti iz Podgorice, koja je savladala Grbalj 2:1 i obezbedila plasman u u kvalifikacije za Ligu Evrope. Tamo će Crnu Goru predstavljati i četvrtoplasirani Čelik. Pored Mogrena, u baraž za opstanak ide i Mornar iz Bara.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here