EPA/Robert Ghement

Da li se život polako vraća u normalu i za nevakcinisane građane Australije ostaje da se vidi, ali vlada Severne teritorije je odlučila da ukine zabranu koja sprečava ljude koji nisu primili najmanje dve doze vakcine protiv kovida da uđu u ovu teritoriju.

Severna teritorija je od 22. novembra prošle godine zatvorena za dolaske Australijanaca koji nisu bili duplo vakcinisani. U to vreme je glavni ministar Teritorije Majkl Ganer upozorio da nevakcinisani mogu da budu kažnjeni sa više od 5.000 dolara ako slete u Darvin ili neki drugi grad u ovoj australijskoj jurisdikciji.

Ali, naredba glavnog zdravstvenog službenika, koja je zabranjivala dolaske nevakcinisanih, opozvana je prošlog petka popodne.

– Kako Severna teritorija prelazi na život s kovidom, važno je da njeni resursi i dalje budu usmereni tamo gde su od najveće koristi. Sa visokim stopama vakcinacije u Teritoriji i širom zemlje, postalo je nepotrebno da se od svih putnika zahteva da popune formular za ulazak – rečeno je u saopštenju vlade.

Na veb stranici koja se odnosi na informacije o putovanju vlade Severne teritorije stoji da „više ne postoje nikakva ograničenja ulaska za ljude koji dolaze i da više nema zahteva za formular za ulazak na granici“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here