Tači nikada nije rekao da se povlači

0

Nikad nije rekao: Hašim Tači
 

Upitan da li je Tači odlučcio da se povuće, Musmurati je za portalgazetaexpress.com odgovorio pitanjem – "Kada je Hašim rekao da će se povući?".

 

Ocenio je da su vesti o povlaćenju Tačija iz trke za premijera u novom mandatu Vlade Kosova, špekulacije kojima mediji pune svoje stranice.

 

"Sve ćete saznati kasnije. Sporazum će vrlo brzo biti postignut", kazao je Musmursati.

 

Istovremeno, član Predsedništva Demokratskog saveza Kosova (DSK), Naser Osmani rekao je da nema promene sporazuma i da je lider te stranke Isa Mustafa kandidat za premijera.

 

I on je informacije o promeni sporazuma koji su postigli Mustafa i Tači, ocenio kao spekulacije u medijima.

 

"Nema nikakvog odstupanja od osnovnog sporazuma. Te izjave nisu tačne. Ne znam čije su. Prvi sporazum ostaje na snazi i nema nikakvih drugih kretanja", kazao je Osmani za portal gazetaexpress.com.

 

On je naveo da će se u ponedeljak održati nastavak konstitutivne sednice Skupštine Kosova na kojoj će biti izabran predsednik i petorica podpredsednika Skupštine Kosova, premijer i Vlada Kosova.

 

Iako je bilo najavljeno da će se najverovatnije u utorak, i sredu potpisati koalicioni sporazum i utvrditi program i kadrovska rešenja nove Vlade, do toga nije došlo zbog putovanja kosovskog premijera na sednicu Saveta bezbednosti UN koja će se održati u četvrtak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here