Tajni računi Branimira Glavaša

0

Jutarnji list
MOSTAR – Mada nema prijavljenih ni primanja ni imovine, tokom protekle tri godine obavljane su brojne transakcije sa tajnog računa Branimira Glavaša koji služi kaznu zbog ratnog zločina nad srpskim civilima. Glavaš je ostao bez imovine i prije odlaska u mostarski zatvor, nekretnine je poklonio sinu, a saborsku penziju zamrzao, da bi izbjegao plaćanje advokatskih troškova.
Ali, Glavaš očigledno na svojim računima ima dovoljno novca jer uredno plaća troškove, a iz transakcija je vidljivo da na račun stižu i značajne uplate, mada nije poznato odakle, piše list. S tih računa i od novca koji se nalazi u sefu, na nepoznatom mjestu, godinama se pokrivaju njegovi različiti troškovi, otkako je 2009, nekoliko dana prije presude kojom će biti osuđen na 10 godina zatvora, pobjegao iz Hrvatske.
S tih računa plaćane su kućne režije, porez za vikendicu u Lukoranu, kupovani evra ili plaćani troškovi putovanja nekih osoba u Mostar, gdje je on na izdržavanju zatvorske kazne, a radi se o značajnim iznosima.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here