Tajnu krije oproštajno pismo

0

Upravnik zatvora u Peći Isuf Iberdemaj potvrdio je da se u jednoj od ćelija obesio pritvorenik Marijan Abazi iz okoline Đakovice, koji je uhapšen 22. jula na prelazu Kula (prema Crnoj Gori), pod sumnjom da je 1999. srpskim snagama i paravojnim formacijama pomagao prilikom izvršenja masovnog zločina nad Albancima iz Meje i drugih sela u dolini Caradinaj kod Đakovice. Kako je saopštio upravnik zatvora, Abazi se obesio koristeći posteljinu u svojoj ćeliji, a ostavio je i oproštajno pismo čiji mu sadržaj nije poznat.
Prištinskim medijima tužilac Valbona Hadžosaj je izjavila da još ništa ne zna o oproštajnom pismu i da će više informacija imati kad od policije dobije zapisnik s uviđaja i izjave uprave zatvora.
Selo Meja, u kome uglavnom žive Albanci katolici, ušlo je u gotovo sve enciklopedije nakon što su srpske snage i paravojne formacije 27. aprila 1999. godine u blizini škole i kontrolnog punkta ubile oko 300 muškaraca Albanaca. Ovim zločinom bavio se i Haški tribunal, a prošle godine Kosovski sud za ratne zločine optužio je, za zločine u Meji i okolnim selima, 14-oricu Srba sa Kosova i iz drugih delova Srbije.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here