Tevez: Vidić je najbolji defanzivac

0

Argentinac je pred veliki gradski derbi u Mančesteru, koji bi u subotu mogao i da potpuno sruši nade Junajteda o odbrani titule, priznao da je Vidić nabolji defanzivac protiv kojeg je igrao.

 

"Igrao sam protiv Vidića i trenirao sa njim. On je briljantan odbrambeni igrač, veoma je snažan i moćan. Cenim i Silvana Distina koji je veoma sličan Vidiću, jer koristi snagu i vrlo je težak suparnik. Od engleskih defanzivaca izdvojio bih Majka Dousona iz Totenhema, koji mi u poslednjem meču u kojem smo poraženi sa 3:0, nije dozvolio ni da ‘uđem’ u utakmicu", rekao je Tevez.

 

Omaleni napadač priznaje da zajedno sa svojim saigračima iz Mančester Sitija nije zadovoljan visokim ritmom i radom koji je nametnuo novi menadžer kluba Roberto Manćini.

 

"Igrači nisu srećni. Na kraju smo duge sezone i očekuju nas velike utakmice. Umorni smo, ali i dalje treniramo dva puta dnevno – ujutro i popodne", kaže Tevez koji se automatski i ograđuje, jer poslednju reč o načinu treninga ima italijanski stručnjak.

 

"Molim vas, on je trener, ja sam igrač, što znači da je on je glavni. Nismo u sukobu", dodao je argentinski reprezentativac.

 

Tevez smatra da je "građanima" potrebno još godinu ili dve kako bi izrasli u veliki klub, a ističe i da promena trenera u toku sezone nije bila pametan potez.

 

"Vlasnici poseduju klub, jer je novac njihov. Ali, ako me pitate da li mislim da je bila prava odluka da se smeni Mark Hjuz, odgovor je ne. Igraću za bilo kojeg menadžera, igram za dres i moram da poštujem prava osoba koja donose odluke da menjaju stvari, ali tim se ne formira preko noći. Odluka je doneta prebrzo, ne možeš toliko novca da uložiš i da otpustiše menadžera posle pet meseci", zaključio je Tevez.

 

Mančester Siti je trenutno četvrti na tabeli Premijer lige sa 62 boda iz 33 utakmice, četiri više i utakmicom više od Totenhema.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here