Treneri u Srbiji kao glineni golubovi!

0

Mladen Dodić, doskorašnji trener Jagodine

Završiti sezonu u jednom superligaškom klubu je pravo čudo. Klubovima su uvek krivi treneri (nekima doduše i sudije). Najlakše je smeniti kormilara potonulog broda nego posadu. Time su se rukovodili u niškom Radničkom, Napretku, Novom Pazaru i Jagodini.

 

Prvi su "nogu" povukli Kruševljani, koji su posle tri kola uručili otkaz Siniši Gogiću. Nasledio ga je iskusni Branko Smiljanić. Posle Napretka, otkaz je dobio stari trenerski vuk Dragoslav Stepanović, posle četiri poraza na startu šampionata. Popularnog Stepija na kormilu je nasledio Saša Mrkić.

 

Trenerska vrteška nastavljena je prošle nedelje kada je otkaz u Novom Pazaru dobio makedonski stručnjak Dragi Kanatlarovski, posle poraza na svom terenu od lučanske Mladosti. Iako je bilo nagoveštaja da će "diriegentsku palicu" da prezme legenda jugoslovenskog fudbala Blaž Slišković, to se neće desiti. Inače, u Novom Pazaru se trener smenjuju kao na traci (u prosek dvojica po sezoni).

 

Poslednji koji je platio ceh lošim rezultatima je Mladen Dodić u Jagodini. Stručnjak koji je prošle sezone imao odlične rezultate, morao je napusti klubu Jagodinaca posle nešto slabijih partija na startu Jelen Super lige.

 

Ko je sledeći? Znaćemo verovato posle narednog, šestog kola šampionata Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here