Navijače Partizana uzdrmala je vest o odlasku trenera Andree Trinkijerija koji je podneo zahtev za raskid ugovora sa klubom koji je vodio prethodne dve sezone.

Sam kraj “časova ljubavi” sa crno-belima, i sam Andrea je najavio poslednjih dana, kada je otišao u Italiju i javio se šifrovanom porukom, koju su još tada, mnogi tumačili kao odlazak iz kluba i pozdrav sa navijačima.

– Vraćam se kući. Nezaboravno vreme i najbolji navijači – napisao je tada uz fotografiju Arene.

U momentu prekida sezone zbog koronavirusa, crno-beli su u vitrinama već imali odbranjeni trofej Kupa Srbije, trofej u Superkupu ABA lige, kao i prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja i odlične rezultate i prednost domaćeg terena u Evrokupa.

Sa druge strane, plan o Evroligi, iako su mogli do najjačeg evropskog takmičenja na dva načina, potpuno je propao, pa je Evrokup, kao manje atraktivnije takmičenje i manji izazov i za navijače, igrače, ali i Trinkijerija.

Ipak, ono što je važnije, jeste i finansijski deo. Naime, sa njim su započeti i pregovorio nastavku saradnje. A prema informaciji koja je puštena u javnost, reč je o garantovanoj plati od 550.000 evra. Čelni ljudi kluba ponudili su mu, da kao miljenik Grobara, i neko ko je godinama isticao koliko voli crno-bele, kao i navijače, pristane da potpiše dogovor po kojem bi se na godišnjem nivou odrekao dve mesečne plate.

Mijailović je rekao da je u ovim uslovima to odlična ponuda, međutim, Trinkijeriju je bila neprihvatljiva.

Tako je Italijan, između “ljubavi” praćene sa oko 90.000 evra manje, i odlaska zbog novca, odabrao ovo drugo. Nije pomoglo ni to što je dobio i garancije za luksuzni stan vi automobil. On za pomenute uslove nije hteo ni da čuje, već je želeo izdašniji i jači ugovor. Posle svega, raskid saradnje je bio neminovan.

Njegova sledeća stanica, mogao bi da bude Bajern iz Minhena, dok je, prema nezvaničnim informacijama, Vlado Šćepanović kandidat za preuzimanje crno-belih.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here