Tuluz spreman za linč Grobara

0

Navijači Partizana juče su u ekskluzivnom razgovoru za Kurir izjavili da im je nametnuta kolektivna krivica za ubistvo Brisa Tatona i da su simpatizeri crno-belih okarakterisani kao promoteri nasilja. Pored toga, oni kažu da su ih protivnički navijači napadali gde god da su gostovali prethodnih sezona, kao i da isti oni koji nameću standarde tolerancije sada prete linčovanjem na najvišem nivou, piše Kurir.

 

"U Francuskoj vlada poziv na linč na najvišem nivou. Grobari su predstavljeni kao promoteri nasilja, a svima nama je nametnuta kolektivna krivica za ubistvo Brisa Tatona iako su počinioci uhapšeni i trenutno se nalaze u zatvoru, gde čekaju suđenje. Zamislite samo da roditelji žrtava NATO bombardovanja, čijim su avionima pilotirali i francuski državljani, prete linčom svakom Francuzu koji dođe u Srbiju. Takođe, isti ti koji nameću standarde tolerancije sada pokazuju potpuno drugačije lice. Bez obzira na sve, Grobare su domaći navijači napadali svuda gde je naš tim gostovao u Evropi, u Slovačkoj, Brižu… Isto bi bilo i u Tuluzu i da nije ubijen Bris Taton", kažu Grobari za Kurir.

 

Ubistvo Brisa Tatona sredinom septembra na beogradskim ulicama navijači, ali i obični građani Tuluza nikako ne mogu da zaborave, a još manje da oproste grupi huligana crno-belih, koja je na svirep i podmukao način usmrtila njihovog sugrađanima.

Zbog događaja od 17. septembra poprilično miroljubivi žitelji Tuluza spremaju osvetu beogradskim Grobarima, a kako se bliži četvrtak i početak utakmice petog kola Lige Evropa, pretnje navijačima Partizana postaju sve žešće.

 

Grupa navijača Tuluza izdala je saopštenje u kome jasno stavljaju do znanja da je ceo grad spreman za linč Grobara.

 

"Kako neko može da se oseća posle onoga što se dogodilo u Beogradu? Razumeo bih da je stradao huligan u obračunu s huliganima protivničkog kluba, ali ubiti običnog simpatizera, to mozak normalnog čoveka ne može da shvati. E, sada su svi u čudu zato što je ceo Tuluz na nogama i čeka dolazak Beograđana. Pa, naravno da čeka, jer želja za osvetom je potpuno normalna reakcija svakog čoveka koji voli grad Tuluz i lokalni fudbalski klub", stoji u saopštenju jednog ogranka navijača iz grada na jugozapadu Francuske.  

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here