Youtube/Ihr Programm - BLEIBEN SIE ZUHAUSE !
Ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober

U Austriji je u poslednja 24 sata registrovano 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Najveći broj novozaraženih je u Beču – 38, u Gornjoj Austriji su 32 slučaja, Donjoj Austriji sedam, Štajerskoj pet, Salcburgu trii u Tirolu jedan slučlaj.

Pokrajine Burgenland, Koruška i Forarlberg nisu imale nove slučajeve zaraze.

U Austriji je trenutno 1.373 aktuelnih slučajeva, od kojih je 112 hospitalizovano, što je 13 više nego juče i 16 je na intenzivnom odeljenju, što su dva slučaja više.

Od početka epidemije u Austriji krajem februara pozitivno je na testiranju bilo 19.645 osoba, od kojih je 17.659 izlečeno.

U Austriji je do sada obavljeno 798.436 testiranja.

Ministar zdravlja Rudolf Anšober rekao je da su važan deo politike testiranja takozvani „skrining testovi“, koji se sprovode već dve nedelje.

– Skrining testovi biće nastavljeni i intenzivirani narednih nedelja po jasno definisanom naučnim programom. Time će naravno biti vidljiviji i veći broj pozitivnih rezultata, ali ta dodatna testiranja kod osoba bez simptoma su deo važnih priprema na izazovnu jesen naglasio je Anšober.

Skrining testovi su centralni deo akcionog plana vlade protiv drugog talasa.

U okviru njega testiraju se stanari ustanova za negu, kao i zaposleni u zdravstvenim ustanovama, ljudi sa teškim uslovima za rad i stanovanje.

Do sada je 21.816 testiranja obavljeno samo u ustanovama za negu, a 1.195 u klanicama.

Anšober je najavio akcioni plan od 17 tačaka protiv drugog talasa, koji vlada treba da usvoji do kraja meseca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here