Udruženo u borbi protiv islamista

0

Izraelski ministar Juval Stajnic izjavio da se Hamas u Gazi mora smatrati delom šireg fenomena militarizacaje islamističkih grupa koje se šire iz Iraka.

Kontrolni punkt UN:  Džihadisti zarobili mirovnjake
 

– Svi ti islamisti deluju protiv jeretika u zemljama gde su prisutni, protiv hrišćana, Jazida, umerenih muslimana, Kurda i naravno Jevreja i jevrejske države – rekao je on pozivajući na globalnu saradnju kako bi se pobedilo ono što je nazvao islamističkim terorom.
– SAD i zapadne demokratije, zajedno s Izraelom i umerenim arapskim režimima, moraju stvoriti široku koaliciju da se uništi Hamas u Gazi, Islamska država u Iraku, Al Nusra, Boko Haram i drugi koji operišu na Bliskom istoku i oko sveta – rekao je on delegaciji kongresmena iz SAD.

Prva pomoć: Juval Stajnic

Stajnic je zapravo ponovio ideje svog premijera Benjamina Netanijahua koji je rekao da su SAD i Izrael suočeni sa istim neprijateljima, "radikalnim islamističkim teroristima koji se apsolutno ne ustežu od pogubljenja ljudi, terorisanja naroda i ciljanja nevinih civila".
Netanijahu je takođe ponovio ono što je govorio i pred kraj sedmonedeljnog sukoba u Pojasu Gaze da Islamska država masovno likvidira ljude, a takođe i Hamas. On je pomenuo da je grana Al Kaide na Golanskoj visoravni otela mirovnjake UN.
– To su zajednički neprijatelji Izraela, SAD i svih civilizovanih zemalja – rekao je Netanijahu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here