Uz Draganu lakše do posla

0

Dragana Rikić i Marko Erić

Dugogodišnje iskustvo u privredi Dragana je pre godinu dana rešila da primeni kako bi na pravi način ponudila podršku osobama koje traže posao, a prvenstveno mladim ljudima.

U ponudi su specijalizovane obuke za izradu aplikacije po trenutnim standardima, a polaznici ovih kurseva dobijaju jasna uputstva kako da se na najbolji način predstave prilikom traženja posla.

Dragana objašnjava da se podrška nudi i roditeljima koji dolaze sa decom, koja posle završetka osnovnog obrazovanja ili prekida školovanja imaju nedoumice i ne znaju kako da se integrišu u tržište rada.

"Omladini nudimo informacije o kretanjima na tržištu rada, ali istovremeno analiziramo i njihove sposobnosti, jače strane i talente i shodno tome ih upućujemo kako da se na pravi način predstave prilikom traženja posla ili mesta za učenje zanata", objašnjava Dragana.

Dragana kaže da se radi u manjim grupama, kako bi mogla da se pruži kvalitetna individualna podrška svakom polazniku seminara odnosno kursa.

– Roditelji često nemaju vremena ali ni dovoljno upućenosti o tome na koji način da pomognu i usmere svoju decu, za koju žele da nađu posao. Mi smo tu da ih uputimo na pravi način i obučimo da se predstave kako pismenom formom tako i u slučaju da se razgovori za posao ili mesto za školovanje obavljaju telefonski – objasnila je Dragana i dodala da troškove kursa pod određenim uslovima može da preuzme i Služba za zapošljavanje (AMS).
 

Apsolvent na proslavi

Marko Erić (18) jedan od uspešnih apsolvenata Draganinih seminara došao je da proslavi sa njom godinu uspešnog rada.
– Naučio sam kako da se na pravi način predstavim i izradim svoj CV
kojim sam kontaktirao dosta firmi. Mogu da kažem da sam uvek dobijao odgovor, nekada poziv na razgovor, što je veoma bitno i pozitivne komentare za aplikaciju kojom sam se predstavljao – objasnio je Marko Erić, koji trenutno civilno služi vojni rok posle čega će aktivno nastaviti da traži posao.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here