Razlog zaostale masnoće trbuha je u tome što područja stomaka i kukova sadrže veću količinu masnih ćelija koje ne reaguju tako lako na lipolizu, što je proces razlaganja masti. Ali, šta ako bi postojalo jednostavno rešenje ovog previše uobičajenog i frustrirajućeg problema?

Naime, reč je o piću koje sadrži 5-6 jednostavnih i vrlo uobičajenih sastojaka koje imate u svom frižideru ili u najbližem supermarketu koje igra ključnu ulogu u oslobađanju masnoća sa stomaka.

Ovaj napitak sadrži krastavce, peršun, limunov sok, đumbir i sok aloe vere, a ako se konzumira pre spavanja, može da ubrza metabolizam tokom onih sati kad je metabolizam spor.

Zašto vam ovaj napitak može pomoći u gubitku kilograma?

Pokazalo se da krastavci pomažu u gubitku masti u stomaku, jer imaju visok procenat vode, kao i vlakana koja su ključna u probavnom procesu. Takođe jedan krastavac sadrži samo 45 kalorija.

Peršun iako kaloričan, pun je antioksidansa. Takođe sadrži važne vitamine i minerale koji su prirodni diuretici koji smanjuju zadržavanje vode, a zauzvrat pomažu u mršavljenju.

Limunov sok sadrži vitamin C koji deluje kao antioksidans koji pomaže u izbacivanju toksina. Kada se ti toksini isprazne, osećaćete se bolje i imaćete više energije za vežbanje što je ključno za gubitak masti u predelu stomaka.

Đumbir ojačava imunitet i ubrzava metabolizam, pomažući da rastopi masnoće. Jedinjenja u đumbiru pomažu u regulisanju šećera u krvi, što sa druge strane sprečava prejedanje.

Sok od aloe vere sadrži mnogo antioksidanata koji usporavaju rast toksina u telu, održavajući vas osećajnim i zdravim. Takođe je otkriveno da pomaže u regulisanju varenja a istovremeno normalizuje zdrave bakterije u crevima.

Za ovaj napitak su vam potrebni sledeći sastojci:

1 limun
1 krastavac
1 kašika ribanog đumbira
1 kašika soka aloe vere
Hrpa cilantroa ili peršuna
½ čaše vode

Kombinujte sve sastojke zajedno i pomešajte. Pola pijte pre spavanja i ujutru nakon što se probudite za lakšim, energičnijim, bez masnoće trbuha.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here