Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena pošto je u četvrtfinalnom duelu pobedio Sašu Zvereva sa 3:1, (6:7, 6:2, 6:4, 7:6)

Tokom celog susreta viđen je odličan tenis. Zverev je uglavnom vodio i diktirao ritam da bi Novak uspeo da preokrene i dođe do vredne pobede. Sledeći meč Novak igra protiv Aslana Karaceva koji je bio bolji od Grigora Dimitrova.

Od samog starta Zverev je nametnuo svoj ritam i odmah na početku došao do brejka. Sa druge strane, Novak nije najbolje ušao u meč i u prva tri gema imao je 7 neiznuđenih grešaka. Prednost rivala jurio je Đoković do samog kraja seta.

Potom, na 5:4, uspeo je Novak da povede na servis Zvereva sa 30:0. Posle duge razmene udaraca Zverev smanjuje na 30:15, a onda i snažno servira za izjednačenje. Na sledećem servisu, Novak dolazi do brejk prilike koju koristi za izjednačenje! Neizvesna borba viđena je do kraja seta. Ušlo se u taj brejk u kojem se Zverev bolje snašao za vođstvo od 1:0.

U nastavku viđena je potpuno drugačija slika. Novak je odmah napao, napravio dva vezana brejka za vođstvo od 4:0 posle kojeg je rutinski priveo set kraju i izjednačio na 1:1.

Treći set doneo je nova uzbuđenja. Ponovo je Zverev pojačao ritam, napravio brejk i poveo sa 4:1. U tom momentu, Novak je slomio reket, a onda zaigrao onako kako ume.

Do kraja seta, Đoković je bio nezaustavljiv, vezivao poene i potpuno preokrenuo na 6:4 i 2:1 u setovima.

Baš kao i u prethodnom setu, i ovoga puta je Zverev napravio brejk i poveo sa 3:0. Ipak, Novak je čekao i dočekao svoju šansu. Tako je uspeo da spasi 3 brejk šanse rivala i smanji na 1:3, da bi u sledećem gemu poveo sa 40:15, napravio brejk i potpuno se vratio u meč.

Neposredno pre velikog preokreta, Novak je na 1:4, slomio reket, a od tog momenta, osvojio je 5 gemova i poveo sa 2:1.

Do kraja, viđena je velika borba za svaki poen. Tako je na Novakov servis Zverev  imao 2 prilike za brejk, koje je Novak uspeo da spreči i dođe do izjednačenja za 4:4. Ušlo se u taj brejk posle 6:6.

teniseri su osvajali poene na svoj servis da bi posle 6:6, Novak uspeo da napravi mini brejk i iskoristi meč loptu.

TOK UTAKMICE: NOVAK ĐOKOVIĆ – ALEKSANDAR ZVEREV 0:1 (6:7, 6:2, 6:4, )

IV Set

taj-brejk

6:6 – Novak je uspeo da izjednači. Taj brejk odlučuje.

5:5 – Nerešeno je u 4. setu! Obojica tenisera dozvolila su po brejk i sada se vodi velika borba za svaki poen.

4:4 – Novak je uspeo da spase dve brejk lopte i dođe do izjednačenja posle zaostatka od 3:0!

2:3 – Odlična igra Đokovića na servis Zvereva. Brzo je Novak došao do 40:15 i potom došao do brejka!

1:3 – Neverovatan tenis u četvrtfinalu Australijan opena. Ponovo je Zverev došao do 3 šanse za novi brejk. Novak uspeva da se izvuče i dođe do poena.

0:3 – Zverev ponovo pojačava ritam i vodi. Imao je Novak priliku da vrati brejk ali je nije iskoristio.

0:2 – Baš kao i u prethodnom setu, Zverev dolazi do brejka na početku seta.

III Set

6:4 – Novak osvaja set posle velikog preokreta!

5:4 – Brejk Novaka! Đoković je podigao nivo igre i na servis Zvereva poveo sa 40:0 i potom bez izguboljenog poena došao do brejka. Đoković servira za 3. set!

4:4 – Novak se potpuno vratiol u 3. set.

3:4 – Brejk Đokovića! Zverev je svojim greškama otvorio prostor Novaku da dođe do brejka i potpuno se vrati u set.

2:4 – Đoković je dobar na mreži, ima 81 odsto uspešnosti kada se nađe na tom delu terena, što ga je i izvuklo iz neugodne situacije u ovom gemu (0:30).

1:4 – Novak slomio nakon neuspešne paralele koja je mogla da donese prevagu.

1:3 – Novak prekida seriju Aleksandra Zvereva i osvaja prvi gem u 3. setu.

0:2 – Brejk Zvereva! Nemac je prvo osvojio gem na svoj servis da bi potom uspeo da dođe do brejka, kao i u prvom setu, na startu seta.

II Set

6:2 – Đoković osvaja set!

5:2 – Novak je nadomak prvog seta.

4:0 – Novak igra odlično i bez izgubljenog poena osvaja novi gem.

3:0 – Brejk Đokovića! Imao je Novak novu priliku za brejk i odmah je koristi. 

2:0 – Đoković bez izgubljenog poena osvaja novi poen!

1:0 – Brejk Đokovića! Odličan početak novaka na startu 2. setu. Brzo je došao do 40:15 i osvojio gem.

 

I Set

Taj-brejk:

Novak je poveo sa 2:0, da bi Zverev vezao 3 poena i preokrenuo rezultat. Posle smenjivanja prednosti došlo se do 6:6, Novak gubi poen na svoj servis i Zverev osvaja set sa 8:6.

6:6 – Zverev osvaja poen na svoj servis. taj brejk odlučuje ko će osvojiti prvi set.

6:5 – Novak je vezao tri osvojena gema i sada Zverev mora da juri rezultat.

5:5 – Brejk Đokovića! Uspeo je Novak da povede na servis Zvereva sa 30:0. Posle duge razmene udaraca Zverev smanjuje na 30:15, a onda i snažno servira za izjednačenje. Na sledećem servisu, Novak je došao do brejk prilike koju koristi za izjednačenje!

4:5 – Najduži gem u prvom setu. Novak je poveo sa 30:0, da bi Zverev brzo podigao nivo igre i došao do 40:40, a potom i do prednosti i set lopte. Smenjivali su se teniseri u vođstvu, da bi Novak uspeo da preokrene i osvoji gem.

3:5 – Zverev odgovara istom merom i bez izgubljenog poena osvaja gem.

3:4 – Novak bez izgubljenog poena osvaja gem.

2:4 – Sigurnom, igrom Zverev osvaja poen i vodi u prvom setu.

2:3 – Imao je Zverev 2 brejk lopte ali je Novak odservirao 4 vezana asa i spasao brejk loptu.

1:2 – Đoković je na startu meča pretrpeo brejk Zvereva. Ono što svakako Novaku ne ide na ruku jeste 7 neiznuđenih grešaka.

Uoči meča:

Dvojici tenisera ovo će biti osemi duel, a Novak u pobedama vodi sa 5:2 i dobio je poslednja četiri meča u nizu.

Đoković je u dosadašnjem delu turnira savladao Žeremija Šardija, Fransisa Tijafoa, Tejlora Frica i konačno Miloša Raonića. Ono što je svakako nepoznanica jeste stanje povrede srpskog tenisera. Novak je povredio mišić u meču sa Tejlorom Fricom, otežano se kretao protiv Raonića, pa je i sam posle tog duela istakao da će se potpuno posvetiti oporavku.

Sa druge strane, Zverev je u dosadašnjem delu turnira izgubio samo jedan setu duelima sa Markosom Girinom, Maksimom Kresijem, Adrijanom Manarinom i najvećim izazovom, Dušanom Lajovićem.

Zverev je do sada dva puta pobedio Novaka, u finalu Rima 2017. i godinu dana kasnije na ATP Tur finalu u Londonu, takođe u finalu, što jasno svedoči da Nemac nema nimalo treme kada igra sa brojem jedan u mečvima za titulu.

Bolji iz ovog duela igraće protiv Aslana Karaceva, dvadesetsedmogodišnjeg Moskovljanina i najveće senzacije Australijan opena. Karacem je kao kvalifikant i 114. teniser sveta uspeo da na svom prvom grend slemu koji igra u karijeri dođe do polufinala pobedom nad Griigorom Dimitrovim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here