Van Galov spisak želja: Humels, Švajnštajger, Strotman i Konopljanka!

0

Mats Humels
 

Uvek je tako sa najvećim klubovima – pred svaki prelazni rok maltene svaki iole značajniji igrač u fudbalskom svetu dovodi se u vezi sa njima. Tako je i sa Mančester junajtedom, koji je uprkos očajnoj sezoni pod Dejvidom Mojesom i dalje planetarni gigant. A sada ima i trenera dostojnog kluba takvog renomea.

 

Luju van Galu ne treba mnogo suflirati. Dokazao je čovek da zna kako se radi, pa je pred upravu kluba izašao sa listom igrača koje smatra neophodnim za ponovno uzdizanje Junajteda. Ona je nekako završila i na stolu novinara holandskog Del Telegrafa, koji su u opštem metežu pred dolazak Van Gala na Old Traford pokazao kao najverodostojniji izvor informacija.

 

Dakle, treba mu verovati. Navijači Mančester junajteda imaju poseban motiv za tako nešto, jer bi njihov omiljeni tim izgledao zaista moćno kada bi uprava kluba uspela da ispuni sve Van Galove želje. De Telegraf, naime, piše da su prvi pikovi iskusnog trenerskog vuka Borusijin Mats Humels, Bajernov Bastijan Švajnštajger, Kevin Strotman iz Rome i Jevgen Konopljanka, koji je svetsku pažnju privukao posle zimskog interesovanja Liverpula.

 

Koliko je to ostvariv plan nismo sigurni, ali je utisak da barem finansijskih prepreka – nema. Jer, De Telegraf ističe da cena četvoročlanog paketa ne bi premašila granicu od 100 miliona evra, a na Teatru snova su rešeni da potroše novac kako im se ne bi ponovila još jedna užasna sezona. Prema informacijama uglednog holandskog lista najveći izazov predstavljaće eventualno dovođenje Humelsa, jer se Borusiji ne rastaje sa vrnsim defanzivcem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here