Vera pevala, folkloraši igrali

0

Treba odati priznanje pogotovo folklorašima Dunava iz Braunaua i Bosiljka iz Velsa, kao udruženjima Vidovan i domaćina "Nikole Tesle", na prelepo izvedenim koreografijama.

Devojke i momci bez izuzetka su jednostavno blistali na bini, vidno motivisani što nastupaju pred tolikom publikom. Smenjivali su se iz časa u čas i izazivali brojne aplauze i ovacije. Bio je tu i orkestar KUD Bosiljak, predvođen profesorom harmonike Zoranom Gajićem. Uz njega su svirali studenti Nemanja Koturović, takođe harmonikaš, Nikolaj Gerov sa trubom, Rok Kotnik majstor saksofona, gitarista Vedran Jašović i član Goci benda Dušan Dečić. Uz zapažen nastup folklorne sekcije ovog kluba, brojnim aplauzima su nagrađene i sestre Kopuz, Tamara i Bojana, koje su pevale.

Za slavlje do posle ponoći se pobrinula Vera Matović. Pokazala je kako se poštuje publika, po čemu može biti odličan primer, pogotovo daleko mlađim kolegama. Prema slobodnoj proceni u prvom bloku je pevala bez sekunde pauze više od dva sata. Čim se pojavila u sali izazvala je veliku pažnju prisutnih. Strpljivo je i sa širokom osmehom pozdravljala svakog ko joj je prišao i zatražio da se slika. Kada je izašla na binu, predsednik kluba Darko Jurišić uručio joj je buket cveća, a zatim je usledila pesma i igra. Poznata pevačica je odmah sišla sa bine i pridružila se narodu, koji je već uveliko bio na nogama. Smenjivale su se poznati hitovi, a najviše su dame bile u kolu. Prednjačile su "Supermame", pevačka grupa kluba "Nikola Tesla" koja je pratila u stopu. Sjajno su je pratili muzičari Raša i Sale za klavijaturama i harmonikom, delovali su kao da se znaju niz godina a ne da je prate prvi put.

Matovićeva se posle male pauze vratila mikrofonu i nastavila sa istom energijom da uveseljava narod. Zabava je potrajala iz ponoći uz vidno zadovoljstvo svih gostiju, koji će dugo pamtiti ovogodišnju proslavu Nove godine po julijanskom kalendaru.
 

Torta i pokloni

Mirjana Jotanović, majka četvorice dečaka, jedan je od najaktivnijih članova SK "Nikola Tesla" pogotovo kada je reč o humanitarnom radu. Dala je veliki doprinos prikupljanju pomoći tokom majskih poplava, prikupljanju đačkih torbi i Nikoljdanskih poklona za decu u Republici Srpskoj… Povodom njenog rođendana članovi Tesle su joj priredili malo iznenađenje i uz čestitke uručili joj tortu i cveće. Mislili su u klubu iz Linca i na prijatelje i goste iz KUD Bosiljak i Dunav kao i na udruženje Vidovdan, pa je predsednik Darko Jurišić njihovim predstavnicima uručio poklone, mada je i on dobio takođe vredne nagrade.

Škola plesa

U prostorijama srpskog kluba Nikola Tesla (Njiener Straᥠ221 odnosno Turmstrase 12) svakog dana od 18.00, pod stručnim rukovodstvom Miloša Marića počela je sa radom prva plesna škola standardnih plesova. Kurs plesa kreće od osnovnih elemenata bečkog i engleskog valcera. Upis je moguć pojedinačno ili u paru. Sve informacije se mogu dobiti direktno u prostorijama kluba prije početka proba, ili na na telefon 0660-450 4 222 Miloš i 0664-626 6 199 Radenko.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here