Verbek: Srbija najteži protivnik

0

Upitan koji protivnik i meč će biti najteži na SP, Verbek se nije mnogo dvoumio, on smatra da će njegovim izabranicima najteže biti protiv Srbije.

"Iako mnogi misle da će nam prva utakmica na Mundijalu protiv Nemačke biti najteža, ja smatram da će se tek u trećem kolu odlučivati o pozicijama u grupi. Znači najteži meč očekujem protiv Srbije. To će biti odlučujuća utakmica za nas, a verovatno i za njih", rekao je Verbek.

 

Holandski stručnjak ističe da sve selekcije gaje drugačiji stil igre i da se njegovi igrači ne plaše nikoga.

 

"Sada smo fokusirani samo na prvu utakmicu protiv Nemaca. Potom imamo šest dana pauze kada sledi duel protiv Gane, a onda i meč protiv Srbije. Jako teška grupa i nije lako prognozirati ko će koga pobediti. Srbija nema šta da izgubi i zato će biti jako teško izaći sa njima na kraj. To je skup odličnih individualaca, koju predvodi sjajni Radomir Antić", rekao je strateg Australije.

 

Svetsko prvenstvo održaće se u Južnoafričkoj Republici od 11. juna do 11. jula 2010.

Novi blam FIFA
Novinari odavno nepostojećih zemalja se mogu akreditovati za Svetsko prvenstvo kao predstavnici raspadnutih država.
Tako je, naprimer, omogućeno poslati zahtev za praćenje Mundijala novinarima Istočne Nemačke (prestala postojati 1990.), Jugoslavije (1991.), Čehoslovačke (1992.). Iz FIFA su se opravdali rečima kako je došlo do greške, pa su obećali odmah ispraviti ovaj lapsuz.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here