VESTI

0

Banjaluka

PREMIJERKA OBEĆALA BORAČKI DODATAK

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović obećala je juče da će Vlada učiniti sve da ispuni obaveze prema boračkim kategorijama, među kojima je isplata godišnjeg boračkog dodatka, za šta je potrebno obezbediti 12 miliona KM. Ona je govorila i o zapošljavanju boračkih kategorija, podsećajući da je u prošloj godini zaposleno više od 2.000 osoba iz tih kategorija.

Sarajevo

MINISTAR MINIRA PRODAJU ORUŽJA

Predsedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je da ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić već godinu dana opstruiše realizaciju dogovora o prodaji viška oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.
– Prošle godine su u Doboju, uz pomoć NATO i Eufora definisani uslovi po kojima će se vršiti ta prodaja oružja koje se nalaze u kasarnama Oružanih snaga u BiH, raspoređenih u oba entiteta. Od tog momenta, ministar Osmić opstruiše taj postupak – rekla je Majkićeva.

Kotor Varoš

PREVENCIJA SMANjILA NASILjE

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović izjavio je da je podrška projektima o prevenciji nasilja rezultirala smanjenjem broja slučajeva nasilja na području ove lokalne zajednice.
Vučanović je prisustvovao prezentaciji rezultata istraživanja i akcionog plana u okviru projekta Mehanizam podrške prevenciji nasilja i smanjenju rizika od oružja. Taj projekt se realizuje od 1. jula prošle godine u šest opština BiH i 16 osnovnih škola, a završava se u junu ove godine.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here