”Vidim Srpsku objedinjenu sa Srbijom”

0

Mi se prirodno solidarišemo sa Srbijom: Milorad Dodik i Tomislav Nikolić
 

"Kada me ovih dana pitaju kako ja vidim budućnost RS u narednih četiri, a neki kažu i 10 godina ili možda i više, i ono što mi se čini jedino smisleno da kažem je sledeće: Vidim je kao što manje entitet, a što više kao državu objedinjenu sa Srbijom", rekao je Dodik.

 

On je, otvarajući manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji", rekao da RS želi Srbiji da bude jaka i sposobna, jer je tako jaka i najbolja RS.

 

"Hoćemo RS, jer ne verujemo i preživljavamo nemogućnost života u okviru Bosne, koja je napravljena po želji međunarodnog faktora kao dokaz razračunavanja ili cepanja srpskog naroda i želje da ga na taj način potčini i omalovaži", naveo je predsednik RS.

 

Dodik je podvukao da se RS "na jedan, gotovo prirodan način" solidariše sa Srbijom u nastojanju da ne podrži, kako je rekao, "neopravdane sankcije međunarodne zajednice Rusiji".

 

Kako je rekao, RS će prepoznati i znati šta je interes Srbije isto kao što je uverena da Srbija prepoznaje šta je interes RS i kretati se kroz budućnost gradeći mir jer je to prirodno.

 

"Srbi, sa svoje dve države, RS i Srbijom, danas mogu da budu prednost za stabilizaciju regionalnog mira i razvoja i na taj način treba samo razumeti ove naše dane ovde u Srbiji", rekao je Dodik i dodao da očekuje da što pre budu organizovani i dani Srbije u RS.

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji se obratio pre Dodika, u svojoj pozdravnoj reči poručio je da je granica između država "gvozdena rampa", ali da takva granica "ne može da zaustavi vreme, promene, pripadnost, ljubav, misao, ideju i kulturu".

 

"Palili su nam knjige, rušili crkve i biblioteke, ali nisu uspeli da svetu nametnu sliku Srba varvara bez otadžbine, na čiju teritoriju svako, ko je dovoljno jak, polaže pravo", rekao je Nikolić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here