Vilijams o dalekoj trojci i “međunarodnom pozivu”

0

Klasa za sebe: Markus Vilijams, plejmejker Crvene zvezde
 

Američki plejmejker pogodio je sa skoro polovine terena, uz zvuk sirene na isteku prvog poluvremena. Potom je potezom ruke gestikulirao telefonski poziv. Posle utakmice, objasnio je šta je značio taj gest.

 

"Išao sam na univerzitet Konektitat sa Keronom Batlerom (igrač Detroita, eks Oklahoma, Milvoki, Klipersi, Dalas, Lejkersi…) i to sam od njega naučio. Svaki put kada pogodi da znak za ‘međunarodni poziv’. To sam uradio radi zabave ", objasnio je Vilijams.

 

Setio se i kako je postigao koš:

 

"Driblao sam, ali sve vreme gledao sat i pratio koliko blizu mogu da priđem bez prilaska čuvara. Povlačio se, podigao sam glavu, video da je ostalo manje od sekunde i podigao se na šut".

 


 

Plejmejker Zvezde se u tom trenutku dobro zabavio, ali u ostatku utakmice nije igrao na svom nivou. Ubacio je šest poena, sakupio pet asistencija, ali i promašivao trojke (7-1). Često i u seriji.

 

"Nisam bio nervozan, predugo igram košarku da bih bio nervizan, samo previše uzbuđen. Mogao bih da pričam o detaljima, ali neću o tome. Znao sam za rivalitet. Brzao sam stvari, promašivao sam šuteve koje obično ubacujem, ali dobro. Sve u svemu bila je to dobra utakmica za nas i najvažnije je da smo ostvarili još jednu pobedu", rekao je Amerikanac.

 

"Cilj je bio da četiri važne utakmice (Galatasaraj, Cedevita, Neptunas, Partizan) završimo sa više od 50 odsto uspešnosti. To je ono što smo hteli i uspeli smo. Trener nas je pripremio, rekao je da će biti dobro", dodao je Vilijams.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here