Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Davosu da je od specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka tražio da zaustavi Kurtijev pokušaj da uništi dijalog i rekao mu da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti želi da obustavi isplatu plata i penzija za naše ljude na KiM.

Vučić je rekao da je najava Prištine da će ukinuti platni promet sa Srbijom – pokušaj da se ukine dijalog Beograda i Prištine i pokušaj progona srpskog naroda sa KiM i dodao da se nada da to međunarodna zajednica neće dozvoliti.

– Tražio sam podršku za naše ljude da im se omogući da žive na svojim ognjištima – rekao je Vučić.

On je, na pitanje novinara da li je u razgovoru sa Džejmsom O Brajanom i Miroslav Lajčakom stekao utisak da su svesni opasnosti ako Priština ostvari svoje pretnje o ukidanju platnog prometa sa Srbijom, rekao da nije njegovo da priča u ime evropskih i američkih predstavnika.

– Ali razgovaraću sa Nemcima, Francuzima i svima drugima o tom pitanju, jer verujem da svi moraju da razumeju o čemu je reč. Reč je o pokušaju ukidanja dijaloga i pokušaju progona srpskog naroda sa KiM i to je suština stvari. Mislim da su svesni posledica i da će pomoći da do takvih stvari ne dođe, nadam se – rekao je Vučić.

1 COMMENT

  1. Да они помажу
    Тако што албанцима шаљу оружије.
    Дај пробуди се из тог дубоког сна.

    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here