Vujošević: Čoviću je mesto u SPORTu!

0

Aleksandar Pavlović i Duško Vujošević
 

Jedno od pitanje navijača Partizana bilo je vezano za Slavišu Kokezu i Nebojšu Čovića. Tačnije, Vujošević je upitan da li je funkcionerima Crvene zvezde mesto u SPORTu?

"Ja sam sa Kokezom jednom sedeo, on se gospodski ponašao, čak mi je i rekao da mu otac navija za Partizan. Ja o njemu nemam dovoljno informacija i ne želim da o njemu ili bilo kome olako sudim. Što se tiče Čovića, njemu j apsolutno mesto u SPORTu! On je sa svojom inženjerskom pameću napravio dosta toga u Železniku, napravio je klub, dodue koristeći vreme tranzicije, on pokazuje ljubav prema košarci, jer je deo te zarade uložio u ovaj SPORT. On ima velike organizacione sposobnosti i ima zasluge za dosta stvari. Možda nekome trenutno ne odgovara, pa se sad postavlja to pitanje da li je njemu mesto u SPORTu. Ja smatram da svako ko je nešto napravio, ko ume da se izbori, da treba da bude tu".

Analizirajući proteklu sezonu, pre svega u Evroligi, Vujošević je istakao da je ona bila vrlo teška iz više aspekata, pre svega zbog malog budžeta, povreda…

"Partizan je jedini SPORTski kolektiv gde je rezultat neplaćen. Onaj ko ima mali budžet ima drugačiju koncepciju rada nego neki drugi. Taj klub mora da stvara igrače, igru, rezultat, a u SPORTu obično postoji razlika u vremenu rada i rezultata. Mi nemamo prava na vreme, već se rezultati očekuju odmah. Povrede koje smo imali ove godine su u velikoj meri stvar napravile još komplikovanijom i težeom. Uz to, stvorila se i klima politika koja se meša u SPORT, koja kontroliše medije i dugogodišnje frustracije nekih ljudi koji vole Zvezdu su uticali na kreiranje te klime koja je bila više nego tendeciozna. Zato ja želim da se izvinim novinarima što je Partizan osvojio prvo mesto".

 

Na pitanje da li Partizan , teoretski, može da se nada pozivnici za učešće u Evroligi, Vujošević je rekao da on nije prava adresa za to.

"Mislim da Partizan to zaslužuje, jer je neko ko godinama proizvodi odlične rezultate, igrače, igru… Mada, to je organizacija velikih brojki cifara i mi, u tom nekom smislu, ne možemo da pariramo određenim drugim grupacijama".

 

Navijače je najviše zanimalo ko će od postojećeg tima napustiti Humsku.

"Milosavljeviću ćemo ponuditi novi ugovor, ali ako ostane ovako, a ne vidim neke prevelike mogućnosti promena, neće se završiti samo na odlasku Lovernja".

 

Upitan da li su neophodne i izvesne promene u FK Partizan, koji je ranije pomagao KK i finansijski, Vujošević, inače i predsednik SPORTskog društva, ovako je odgovorio:

"Nisu baš često pomagali košarkaški klub, ali jesu ponekad. Rešenje problema u FK Partizan bila bi dobra polazna tačka za reševanje problema u celom SD Partizan. Ove godine je Izborna skuština i to bi trebalo obaviti na kvalitetan način. Određene političke strukture gledaju da opipaju raspoloženje navijača i da postave nekog ko praktično njima odgovara. Sa druge strane mora se dovesti jedan čvrst čovek koji će moći da uđe u bitku sa aždahama. SD mora da uradi reorganizaciju, recimo da naprave sajt i tako uđu u 21. vek i da aktivnije participiraju u reševanju svih velikih problema kojima smo okruženi", rekao je Vujošević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here