Za klanje supruge 15 godina zatvora!

0

 

Dejan Cvetić (41) iz Kragujevca osuđen je juče prvostepeno na 15 godina zatvora za ubistvo supruge Nataše Cvetić (32), decembra 2012. godine, naočigled dvojice maloletnih sinova.
Sudsko veće iz Kragujevca izreklo je presudu pošto je utvrđeno da je Cvetić nakon svađe suprugu bacio kroz prozor prvog sprata njihove kuće. Potom je sišao u dvorište, gde je nesrećna žena sa teško povređenom kičmom dozivala pomoć i preklinjala da je poštedi, pa je zaklao nožem.
Nakon hapšenja on je okupljenim novinarima i fotoreporterima slao poljupce. Iako je tužilaštvo tražilo strožiju kaznu, sud je ustanovio kako u zločinu nije moglo da se utvrdi da je bilo "izrazite svireposti", pa ga je osudilo na ovu kaznu.
Zločin se dogodio nakon nekoliko godina svađa dvoje supružnika. Nesrećna žena je prethodno napustila kuću u kojoj je većina stvari bila rasprodata. Suprug je pozvao u kuću pod izgovorom da im je jedno dete bolesno.
– Nisam imao nameru da ubijem Natašu. Kajem se i žao mi je što je do toga došlo – izjavio je Cvetić na suđenju.
On je inače u više navrata bio pacijent psihijatrije u Kragujevcu zbog problema sa narkoticima.
– Ogorčen sam na pravosudne organe jer je više puta prijavljivano da je tučena, ali procesi nisu dovedeni do kraja, niti je on izdvojen iz porodice. Delimično krivim i sebe jer nisam imao dovoljno hrabrosti da ćerku izvedem iz pakla koji je preživljavala poslednjih pet- šest godina braka sa Dejanom – izjavio je posle ubistva njen otac Živko Živković.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here