Za smrt šestoro mladih 30 godina robije

0

Vlasnik lokala Kontrast, dvojica zakupaca i električar osuđeni su ukupno na 30 godina zatvora zbog tragedije u ovom lokalu kada je 1. aprila 2012. godine stradalo šest mladih osoba.
Vlasnik Alojz Ganić (68) je prvostepeno osuđen na pet godina zatvora, zakupci Slaviša Stanišić (46) na devet i Dejan Ratković (36) na sedam godina zatvora, dok je električar Miroslav Papuga (50), koji je obavljao popravke u klubu, osuđen na devet godina zatvora. Oni su pred Višim sudom u Novom Sadu osuđeni nakon dvogodišnjeg suđenja pod optužbom da nisu održavali instalacije na odgovarajući način, niti poštovali protivpožarne propise, što je prouzrokovalo požar u trenutku dok se u klubu nalazilo nekoliko stotina mladih. U panici gotovo svi su uspeli da pobegnu, ali je šestoro mladih stradalo od dima koji je ubrzo ispunio ovaj klub.
Tom prilikom su stradali Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (20) iz Kikinde.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here