Za zvono 14.000 dolara

0

 

I ovom akcijom, koju je organizovao melburnski Odbor za obnovu crkve Svetog Ilije u Islamu Grčkom, iseljenici sa prostora Ravnih Kotara u severnoj Dalmaciji i njihovi prijatelji pokazali su veliko i plemenito srce. Iako je poseta na subotnjoj zabavi bila nešto skromnija od očekivane, novčani prilozi prisutnih prevazišli su očekivanja organizatora, pa će se crkvena zvona s hrama Svetog Ilije uskoro ponovo čuti.

 

Pesma i igre
Tokom zabave nastupili su i mladi folkloraši grupe "Šumadija" iz CŠO "Sveti arhiđanon Stefan" u Kizborou, a u nastavku večeri zapevao je Jovica Đorđević, praćen lokalnim orkestrom.

"Hvala svima što ste se odazvali na ovu dobrotvornu zabavu, bez obzira na teritorijalne, ideološke i političke razlike. Znamo da postoje tri važne stvari koje su nam iste, bez ozbira na sve razlike – divni srpski jezik, srpska pravoslavna crkva i naša pravoslavna vera. Bez našeg jezika, a posebno naše srpske pravoslavne crkve, nema ni našeg nacionalnog identiteta, a bez naše vere, koja je faktor ujedinjenja, ne bi bilo ni nacionalnog jedinstva", rekao je Marinko Radmanović, jedan od organizatora subotnje akcije.

Među prisutnim gostima bili su i sveštenici Nedeljko Milanović i Momčilo Vukša, koji su pročitali molitvu pre nego što su gosti u sali posluženi večerom.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here