Zastupaćemo i srpske preduzetnike

0

Nemanja Damljanović, Klaus Handler, Rajnhart Pisec, Ilija Tufegdžić i Tomas Šmit
 

Pro Mitelštand je frakcija Slobodarske partije Austrije (FPO) u Privrednoj komori Austrije, koja na idućim izborima, zakazanim za februar, namerava da ojača i time dobije na značaju u donošenju odluka ove važne ustanove koja brani prava preduzetnika.

 

Stranci donose prednost

Pisec je naglasio da je "šarolikost", to jest prisutnost migrantskih preduzeća, veoma važno po austrijsku privredu, jer doprinosi njenoj internacionalizaciji. Prednost preduzetnika stranog porekla, kako je istakao, je znanje jezika što je bitno za osvajanje novih tržišta.

Pisec navodi da se Pro Mitelštand zalaže za mala i srednja preduzeća, za bolje uslove, što znači manje poreze, troškove i doprinose.

On ukazuje da, na ovim izborima, prvi put preduzetnici sa srpskim pasošem dobijaju pravo glasa.

– To je jaka zajednica, koja je vredna i zastupljena u svim oblastima, a posebno je zastupljena kod malih preduzetnika. Želimo da pokažemo da smo posebno tu i za njih, da želimo da zastupamo njihove zahteve – rekao je Pisec za "Vesti".

On je naglasio da je jedan od važnih zahteva da se malim preduzetnicima, koji često rade sami u sopstvenom preduzeću, jer su dodaci i troškovi previsoki, pruži mogućnost da zaposle članove porodice po niskim poreskim stopama.
Pro Mitelštand će na ovim izborima imati visoko pozicionirane kandidate srpskog porekla na svojoj listi – najavio je on.

– Zalažemo se posebno za srpske preduzetnike jer smatramo da su oni pouzdani partneri – podvukao je Pisec.

Ova frakcija pruža, prema njegovim rečima, odličnu platformu za saradnju i umrežavanje srpskih i austrijskih privrednika, u cilju širenja posla.

Pisec kaže da preduzetnici, bili oni stranog ili domaćeg porekla, svi imaju iste probleme i zahteve u cilju poboljšanja poslovanja. Problemi su, kako je opisao, pre svega previsoki porezi i prevelike članarine u Privrednoj komori, koja ima sistem obaveznog članstva.

Pro Mitelštand zahteva da se usluge Privredne komore moraju preispitati, ali i izborni sistem, kao i način zastupanja preduzetnika.

Izbori su, prema rečima Piseca, netransparentni i komplikovani. On ističe da je nezadovoljstvo Privrednom komorom kakva je sada veliko. Pisec naglašava da se Privredna komora mora zalagati kako bi preduzeća imala kapital i zapošljavala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here