VB VIP: Bogati su siromašni

0

 "Siromašna" ekipa: Lepa Lukić i Boki
 

U borbama koje su se odvijale proteklih dana tim siromašnih je pobedio, a kada su saznali rezultate, Era Ojdanić je bukvalno skakao od sreće, dok su "bogataši" zanemeli.

 

"E, jesu stoke", bile su prve reči siromaha kada su zatekli krš i lom u bogataškom delu Kuće u koji su prešli odlukom Velikog Brata.

 

Pobedama u zadacima siromašni su zaradili da se tuširaju do mile volje, ne mese hleb i, što je najvažnije, zaborave na pasulj i pirinač. Era, Lepa, Milan, Sanja, Bora, Anabela i Boki 13 zamenili su uloge i prostorije u kojima su boravili – iza rešetaka trenutno se nalaze dosadašnji bogataši – Ena, Alden, Ervin, Divna, Tamara, Mladen i Ana Bebić, koji su, ne znajući šta ih očekuje samo dan ranije od Velikog Brata naručili ručak "sa sve konobarom", pedikir, manikir, masažu, đakonije iz poslastičarnice…koje će sačekati novi bogataši.

 

Raspremanje

 

Rano ujutru, Veliki Brat je jednog po jednog ukućanina pozivao u ispovedaonicu. Ne obraćajući puno pažnje na to, Lepa je počela da sprema ručak – dva pileta koje su ona i Boki osvojili veče pre u zadatku "Slon u staklarskoj radnji". Ručak je "bio na pola" kada se oglasio Veliki Brat i objavio da je došlo vreme za "rokadu".

 

Šok jedne i radost druge grupe, pogotovo radost druge grupe, bili su više nego očigledni kada su se bogataši "upoznali" sa sirotinjskim odajama, a siromasi sa prepunom trpezom.

 

"Ovu kobasicu celo jutro gledam dok je onaj maneken ljušti, je*ala ga ona", mrmljao je Era punih usta. "Ma naći će oni način da nas vrate u onu bedu", nepoverljiv je bio Bora, dok je Lepa samo komentarisala "a ne ogovarala", u kakvom su stanju prostorije u bogataškom delu. "Naše je bilo mnogo čistije, mi smo njima sve ostavili ‘na mestu’".

Na "tom mestu" su u isto vreme sedeli zbunjeni bogataši…Barem je sve čisto i ručak je "na pola"…

 

Po ulasku u luksuzni deo kuće, prvo što su Erini izabranici uradili bila je okupacija frižidera, jer su proteklih dana jeli samo krompir i pasulj.

 

Za zamenu su presudni bili poeni koje su "siromasi" Lepa i Boki osvojili u utorak uveče. 

 

Bogataši na delu

Naime, Veliki brat je u utorak uveče stavio na iskušenje ukućane iz oba tabora, stavivši ih upravo u poziciju slona u staklarskoj radnji.

 

Veliki Brat je otvorio porcelansku radnju i negde zaboravio činiju za supu, a na ukućanima je bilo da je pronađu i iznesu po utvrđenoj putanji i da pritom ne razbiju nijedan drugi porcelanski predmet.

 

Bogataše su predstavljali Divna Karleuša kao "navigator" i manekenka Tamara, kao slonče, koja je morala da dobije veeeliki stomak. Tim siromaha bio je Lepa Lukić kao navodilac i Boki "Trinaeska" kao jedna od najvećih životinja na svetu. U kostimu, naravno.

 

Tamara se tresla od treme, jer je trebalo osvojiti prvi poen za bogataše i njeno provlačenje između šolja, tanjirića i ostalih krhkih stvari trajalo je…pa skoro kao večnost!

 

Došao je red potom i na Lepu i Bokija. Boki je jedva uspevao da dođe sebi od napada smeha, potom mu je smetala i mačka, od koje ga je "spasila" Lepa Lukić…Kada se konačno pribrao par iz redova siromašnih, počela je "vožnja" Bokija između prepreka.

  

"Siromasi" u akciji

 

Ali, avaj, Veliki brat im je naredio da moraju ponovo, jer je Lepa prešla dozvoljenu crtu, a Boki je malo podizao glavu slona, jer nije mogao da dođe do vazduha. Krenuli su iz početka, Boki je i pored napada smeha, a hteo je i da se upiški, vozio "slalom" između tanjira i šolja i, uz povremeno uzimanje vazduha, došao je do cilja mnogo brže nego "slonica" Tamara.

 

Očekivali su Lepa i Boki aplauze od svog tima, od siromaha, ali dočekalo ih je negodovanje! Anabela, koja sa njima deli koricu hleba, rekla je Bokiju da je varao i da ona ne može da uživa u takvoj pobedi(!?).

 

Prva svađa u kući VB

 

Ena, koja je u bogataškom delu kuće, izrekla je rečenicu koja je ubola Anabelu u srce. "Mi igramo pošteno sve vreme…", rekla je Novosađanka, na šta je Anabela odgovorila: "To tako zvuči kao da mi igramo nepošteno, a ja sam rekla da ne uživam u pobedi koja nije fer".

 

Ispostaviće se da su i neki drugi članovi siromašnog dela kuće mislili isto kao Anabela, ali su samo nju ostavili da glasno kaže svoje mišljenje, a oni su se povukli u svoje "odaje" kao miševi. Bokija je pogodilo to što mu je Anabela rekla i odgovorio joj je da on nije varao, već da je morao da uzima vazduh kako se ne bi ugušio i da nije bilo šanse da vidi kuda se kreće od stomaka.

 

"Ali, Boki, znaš kako je izgledalo…Tamara je išla mic po mic, a ti si išao mnogo brže. Možda nije do tebe, možda su u međuvremenu, napravili veći prolaz između prepreka. Tako je to nama izgledalo", rekla mu je Anabela.

 

"Možda je to vama tako izgledalo, ali ja znam da nisam gledao. Uostalom, tu je Veliki brat da presudi ko je pobedio", zaključio je raspravu Boki i otišao na cigaretu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here