EPA/Fazry Ismail
Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije posle plasmana u finale.

– Zadovoljan sam što ću biti u još jednom finalu. Ovome sam se nadao i želeo sam to kada sam došao u Australiju, da osvojim još jedan trofej. Nikada nisam izgubio finale na Australijan openu. Cicipas je u dobroj formi, verujem da će biti motivisan da uzme prvu grend slem titulu. Igrali smo nekoliko puta, na raznim podlogama, između ostalog i na Rolan Garosu u finalu. Nadam se najboljem – rekao je Đoković.

Slučaj njegovog oca Srđana je odjeknuo svuda u svetu…

Video sam kao i svi ostali šta se desilo. Bilo je netačnih interpretacija, pa je eskaliralo. Imali smo dosta razgovora sa organizatorima, medijima. Nisam bio srećan što to vidim. Moja porodica i ja smo prošli kroz ratove devedesetih, znamo koliko ratovi razaraju. Moj otac je išao posle svakog meča i pozdravljao navijače, fotografisao se, sve kako bi ih ispoštovao. Čuo sam šta je rekao. Živeli, a mediji su to loše preneli. Žao mi je što je sve eskaliralo, ali nije imao nameru da podrži rat ili sličnu inicijativu. Nije mi prijatno da prolazim kroz to – objasnio je srpski teniser.

Na polufinalnom meču nije bilo Srđana Đokovića.

– Nije bilo prijatno da bude u loži, to je zajednička odluka. Videćemo kako će se stvari razvijati i da li će biti u finalu. Sigurno je da bi želeo da bude na tribinama, ali videćemo – kazao je Novak i dodao:

– Nadam se da će ljudi koji dođu na finale doći da gledaju sam meč. Da igrači i navijači budu fokusirani na tenis, prelep sport. Jedan od najposebnijih mečeva u sezoni. Uzbuđen sam što sam u finalu protiv Cicipasa. Grčka i srpska zajednica su velike, kroz istorije dve zemlje su imale sjajne odnose, neće biti konflikta. Naprotiv, mislim da će nas podržavati.

Deseto finale Australijan opena, a glad je i dalje tu.

– Igram profesionalan tenis iz nekoliko razloga. Privatni razlozi da uvek na terenu naučim nešto novo, da se borim sa svojim demonima, za mene je to velika životna škola. Imam ciljeve i ambicije da osvajam grend slemove, za mene su to stubovi tenisa. Želim da ispišem istoriju sporta, takmičar sam. Dok god mogu, to ću raditi. Ne znam kada ću završiti karijeru. Motivisan sam, imam podrku bližnjih. Ono što me ne čini srećnim jeste odvojenost od žene i dece – rekao je Novak.

Prošle godine je Đoković bio deportovan i to je bila glavna sportska vest mesecima svuda u svetu.

– Prešao sam preko onoga što se desilo prošle godine. Moje namere u Australiji su uvek bile pozitivne da se vratim. Povratak je ove godine drugačiji. Nemam nikakve predrasue, volim da igram ovde. Nisam izgubio meč pet nedelja u Australiji. Drago mi je da igram ovde – iskren je srpski teniser.

Ponovo je usledilo pitanje o ocu Srđanu.

– Već sam objasnio. Nije bilo namere. Sada me pitate da li je to uradio namerno i da li je vodio računa šta radi. Moglo je da se desi svakom. Prolazio je i tražili su da se slika. Iskorišćen je u ovoj situaciji. Nije njegova greška, izašao je da slavi sa navijačima. Osećao se loše jer je znao kako će to uticati na mene – još jednom je poručio Novak Đoković.

Finale će igrati protiv Stefanosa Cicipasa i o tome je rekao:

– Nema nešto mnogo tajni. Nismo igrali jedino na travi. On je dosta sazreo, ima 25 godina. Verovatno je na vrhuncu svojih sposobnosti. Ovo je možda meč njegovog života. Igra za broj jedan, za prvi grend slem protiv mene. Biće motivisan. Igra dobro, napredovao je. Znam šta mi je činiti, znam kako da se taktički spremim. Pružao sam ovde neke od najboljih partija. Spreman sam da idem do kraja protiv njega. Pet setova, pet setova, pet sati, pet sati. Radujem se. Ovo finale je očekivano.

1 COMMENT

  1. Џаба неки покушавају да га прикажу малим…
    Џаба…
    Велики је ВЕЛИКИ и кад га желите начинити малим…
    А посебно они који су заиста – МАЛИ…!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here