ABA liga: Furiozna Zvezda razbila Levski

0

Gospodar reketa: Boban Marjanović
 

Mučili su se izabranici Dejana Radonjića u prvom poluvremenu, ali sjajna druga polovina treće četvrtine bila je dovoljna srpskom vicešampionu da nanese pravu katastrofu gostima iz Sofije.

 

Polovinom treće četvrtine, na semaforu je stajalo 53:47, a onda je usledio "tornado" crveno-belih. Jaka Blažič oduzeo je nekoliko lopti gostima, probudio "Pionir". Razigrali su se i ostali košarkaši domaćina. Cirbes je bio siguran ispod koša, pogađali su i Jović, Mitrović i Dženkins, i Zvezda je serijom 18:0 stigla do +24 u 33. minutu (71:47).

 

 

Bugari su se u tim trenucima predali. Šut je stao, a izbranici Dejana Radonjića "leteli" su po parketu što je oko 4.000 navijača znalo da nagradi ovacijama. Do kraja susreta, Dejan Radonjić je pružio šansu svim igračima, a dobro su šansu iskoristili mladi Rebić i Tejić. U finišu, poigravali su se crveno-beli sa bezidejnim Bugarima. Mitrović i Dangubić su zakucavanjima odveli Zvezdu do maksimalnih +31 (84:53) u 39. minutu.

 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je kapiten Luka Mitrović sa 18 poena, dok je Boban Marjanović postigao 14. Dvocifreni učinak imali su još i Nemanja Dangubić sa 11 i Maik Cirbes sa 10 poena. Aleks Simeonov postigao je 10 poena za Levski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here