Advokat neće Moldaviju i Irak

0

Bliži se start: Dik Advokat

Selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat je u subotu bio na "Marakani", gde je posmatrao meč Crvene zvezde i Jagodine. Holandski stručnjak je očigledno maksimalno ozbiljno pristupio novom poslu i želi da detaljno proveri čime sve raspolaže pred debi na klupi "orlova".
Jasno je da na utakmici Zvezde i Jagodine nije mogao da vidi neki ozbiljan reprezentativni materijal, izuzev golmana Rajkovića i veziste Lazovića, koji bi mogli da se nađu na nekom širem spisku A tima, ali poseta Holanđanina uliva nadu da će i fudbaleri iz domaćeg šampionata biti pod selektorskom lupom.
Srbija neće iskoristiti termin 3. ili 4. septembar za odigravanje prijateljskog meča protiv neke druge reprezentacije, jer Advokat nije bio zadovoljan ponuđenim rivalima Irakom i Moldavijom.
 

Petrović pomoćnik
U društvu Advokata su bili i njegov prvi pomoćnik Bert van Lingen i Željko Petrović, koji će obavljati funkciju drugog asistenta.
– Selektor u Željka ima potpuno poverenje, reč je o dobrom stručnjaku koji je radio u velikim klubovima, sa izuzetnim trenerima i koji jako dobro poznaje prilike u Srbiji, naše igrače. On je Advokatov izbor i nama je posebno drago da je i Petrović tu sa nama, jer mislim da će nam mnogo značiti. Ostalo je još samo da našu saradnju sa njim i ozvaničimo – kaže Laković.

– Moldavija i Irak su imali mogućnost da dođu u Beograd, ali selektoru je bio potreban kvalitetniji rival. Zato je odlučio da je bolje da 3. ili 4. septembra napravi meč u okviru naše selekcije, pa će možda pozvati i nekog fudbalera više kako bi imao što bolji uvid u sve kandidate za tim. A, verujte mi, pogledao je zaista veliki broj igrača mimo onih sa američke turneje kako bi se uverio sa kakvim potencijalom Srbija raspolaže – rekao je generalni sekretar FS Srbije Zoran Laković.
Holanđanin je za kratko vreme ostavio dobar utisak na čelnika FSS-a.
– Advokat je zaista izuzetna ličnost, što ga duže poznajem sve me više oduševljava. Njegov CV govori mnogo o njemu, ali retkost je da uz stručnost kakvu poseduje ide i profesionalizam, ali i jednostavnost u komunikaciji. Advokat je poneo lepe utiske sa "Marakane", bilo je mnogo fudbalskih ljudi, on je kao neposredan čovek uživao u razgovoru sa njima. On je u Beograd došao potpuno spreman, sa jasnim planom o svemu, pregledanim mečevima, urađenim analizama. A, opet je sa saradnicima u Pazovi nastavio sa radom kako bi do kraja nedelje skockao spisak za Francusku.
Prvi spisak igrača trebalo bi da bude finiširan do kraja nedelje.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here