Advokati traže fer suđenje za Ivanovića i Delibašića

0

Nepouzdani dokazi i skandalozna optužnica: Oliver Ivanović je u pritvoru od januara
 

"Posle skandaloznog vođenja optužnice, koje je trajalo sedam meseci, bez prava da u toj istrazi učestvujemo, bez pozivanja da čujemo izjave svedoka ili da prisustvujemo saslušanju bilo kojeg lica, nestrpljivi smo da suđenje počne i mi dokažemo ono što smo od početka tvrdili, a to je da naši branjenici nemaju bilo kakve veze sa delima koja im se stavljaju na teret", rekao je Vlajić.

 

Na konferenciji za novinare u sedištu SDP u severnoj Kosovskoj Mitrovici, branilac je naveo da postoje rokovi za zakazivanje glavnog pretresa, da je sud vezan rokovima i izrazio uverenje da će ti rokovi biti poštovani.

 

Podignuta optužnica protiv Ivanovića

 

"Ivanović, Delibašić i još trojica Srba optuženi su za ista krivična dela za koja se i vodila istraga", rekao je Vlajić i pojasnio da se Oliver Ivanović tereti za ratni zločin počinjen aprila 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici i drugo delo iz februara 2000. kada je nakon građanskih nemira u Kosovskoj Mitrovici stradalo desetak Albanaca.

 

"Radi se o potpuno nepouzdanim dokazima, u pitanju je događaj koji se desio pre 15 godina i ukoliko su predloženi svedoci to zaista videli i ukoliko je istina to što su tvrdili obojica branjenika bi bili osuđeni u vreme kada se to dogodilo, a ukoliko je to istina postavlja se pitanje zašto to nisu tada rekli već su čekali 15 godina", rekao je Vlajić.

 

Prema njegovim rečima, Oliver Ivanović nije imao nikakav angažman u ratu 1999. godine, već je bio direktor preduzeća u Prištini gde je odlazio na posao.

 

"Istina je naš svedok i dokaz"

 

Advokat Dragoljuba Delibašića, Miodrag Brkljač, rekao je da je njegov klijent optužen za događaje 3. februara 2000. godine u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

 

"Tužilac je Delibašiću i Ivanoviću stavio na teret da su kriminalne radnje preduzeli kao saizvršioci", rekao je Brkljač i objasnio da to podrazumeva da su oni po nekom prethodnom dogovoru preduzeli određene kriminalne aktivnosti.

 

"Mi za sada u rukama imamo samo ‘golu’ optužnicu od oko 50 stranica dok ostale dokaze na kojima se ona temelji mi tek treba da dobijemo", rekao je advokat i dodao da se u optužnici navode imena više od 50 svedoka među kojima ima i Srba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here