Ala je lep dečji svet

0

Razigrani: C grupa SKUD-a Kolo
 

Na početku priredbe, voditeljka Zorica Surla, predstavila je specijalnog gosta Stanka Stankovića, desetogodišnjeg pisca iz Berlina.

Ruža Mijović i Jana – Lena Bekić

– Kad sam bio mali i još nisam umeo da pišem, moje stihove je zapisivala mama, a od kad sam naučio da pišem, mama mi samo ponekad pomogne oko nekog stiha – rekao je Stanko koji je ujedno i predstavio svoju prvu knjigu na srpskom i nemačkom jeziku koja nosi naslov "Čarobni štapić".

 

U programu su nastupila deca iz B i C grupe folklornog ansambla SKUD Kolo, recitovali su učenici Male škole ćirilice i Škole na maternjem jeziku iz Uland škole u Frankfurtu. Obe grupe sa uspehom vodi Mirjana Antanasijević.

Stihove su maloj i velikoj publici čitali pisci poezije za decu, članovi UP Sedmica, Stanka Amon, Ruža Mijović, Vesna Kebedis i Ljubiša Simić, a mala Jana – Lena Bekić je sa bakom Ružom Mijović recitovala pesmu "Pade zrno kukuruza", samo malo pre nego što je Pozorištance Bubamarica izvelo predstavicu "Ringe ringe raja".

 

Sa Pozorištancem već dve godine radi Marija Crnogorac Milišić.

Specijalni gost: Stanko Stanković
 

Petogodišnja Dajana Menčulović iz Frankfurta je dovela, sestru Tamaru koja ima samo 18 meseci, mamu Draganu i tatu Borislava koji je rekao:

– Lepo je i svi smo oduševljeni. Deca su se baš potrudila da nauče sve pesmice, a posebno nas je oduševio Stanko jer je veliki talenat.

 

Više fotografija sa ovog događaja možete da pogledate OVDE.

 

Anastazija Aleksić (8,5) je već bila na priredbi prošle godine, pa je sada dovela seku Kseniju (2,5) da joj pokaže šta druga deca znaju. Sa njima su došli i mama i tata Anka i Branislav Aleksić.

 

Branislav, Ksenija, Anastazija i Anka Aleksić
 

– Puno dece ima i vrlo je lepo. Super je bio program i vidim da se našim ćerkama baš dopalo jer su sve vreme bile mirne, pogotovo Ksenija. Pozorištance je izuzetno i svaka čast gospođi koja sa njima radi. Kroz igru deca uče i prikazuju lepotu našeg jezika – kaže Anka Aleksić.

 

Fond "Stanko Stanković"

– Zajedno sa prvom Stankovom knjigom, došla je i ideja da se osnuje fond koji će nositi njegovo ime i koji će pomagati decu, simbolično naravno i koji će širiti lep glas o našem srpskom narodu u bilo kom segmentu. Stanko je već poslao pismo direktoru njegove škole i očekujemo pozitivan odgovor tako da se fond uključio u akciju humanitarne pomoći – rekla je Suzana Stanković, mama našeg najmlađeg pisca.
Stanko je pozvao i na ovoj priredbi svu decu da pomognu onim mališanima koji su sada tužni i pate zbog poplava u našoj zemlji.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here