EPA
Karlos Alkaras

Karlos Alkaras će ove nedelje prvi put igrati u Kini. Španac je prvi nosilac na seriji 500 u Pekingu a na startu se sastaje sa Nemcem Hanfmanom, 53. na svetu.

– Spreman sam za debi – istakao je Alkaras koji je uzeo kraći odmor posle US opena. “Trenirao sam kod kuće pre dolaska ovde, tako da je sve kako treba. Već sam trenirao i na Centralnom terenu, kako bih video kakva je podloga”.

Karlos je posle polufinalnog poraza na “Flašing Medouzu” izgubio prvo mesto na ATP listi. Još ima šanse da se do kraja godine vrati na tu poziciju, ali da bi to postigao, mora mnogo da pobeđuje. Đoković ima veliku prednost od 3.260 poena, ali puno brani do kraja godine i igra na manje turnira.

Pre šestog novembra matematički neće biti moguće da Španac dođe na lidersku poziciju, ali sve zavisi od rezultata koje napravi na kineskoj turneji. Novak trenutno ima 11.795 bodova, a Karlos ga prati sa 8.535 bodova.

Srpski as do kraja godine brani 2.850 bodova, ali će uskoro izgubiti 250 iz Tel Aviva i 500 iz Astane, dok će Pariz i Torino braniti. Za vreme Novakovog odmora Alkaras debituje u Kini gde ne brani bodove pa će tako moći samo da zaradi.

– Sigurno je da je broj 1 moj cilj, više puta sam rekao da Novak i ja imamo jednu veoma lepu bitku za prvu poziciju. On je fenomenalno odigrao proteklu američku turneju. Đoković je prvi i da bih se vratio na vrh, moraću da igram sa ekstra motivacijom. To imam na umu svaki put kada izađem na trening, na to mislim na svakom turniru – objašnjava Španac.

Za razliku od Đokovića koji je više puta istakao da mu broj 1 više nije prioritet, sa Alkarasom je drugačija situacija.

– Meni je prvo mesto jedan od glavnih ciljeva, zato ću i igrati velike turnire sa namerom da ih osvojim – ističe Karlitos.

Iako nije odbranio titulu u Njujorku, iako je u 2023. osvojio samo jedan grend slem trofej – doduše na Vimbldonu – iako je na Rolan Garosu doživeo težak poraz od Đokovića a na Australijskom openu nije ni igrao, Španac ne skida osmeh sa lica.

– Zadovoljan sam rezultatima u 2023, bar do sada. Zadovoljan sam i kvalitetom svoje igre. Sezona još nije gotova, tako da očekujem uspešan završetak – istakao je.

3 COMMENTS

    • Meni se svidja kako ovaj momak igra, i razmislja..ambiciozan kako i treba da bude, i vrlo respektuje starije sto takodje ide njemu u prilog. Nole zavrsava karijeru, da ne budemo nerealni i nepromisljeni, i njemu zaista ove nedelje vise nista ne znace jer je neprikosnoveno prvi u istoriji, daleko ali bas dominantno od drugog i ako uspe mentalno da se oslobodi pritiska na daljim GS i upise jos bar jedan bice to kruna njegove neponovljive pojave u sportu, i u opste! Karlito je treca generacija tenisera koju Novak pobedjuje i to je nesto sto impresionira svakog iskrenog ljubitelja sporta, a vreme pred nama ce pokazati kako ce Karlito svoj potencijal da valorizuje. Nek su obadvojica zivi i zdravi, a mi da uzivamo jos neko vreme u njihvoim mecevima!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here