Tanjug/AP
Vladimir Putin i Džo Bajden

Slabost američkog predsednika Džozefa Bajdena vodi ka katastrofi u spoljnoj politici SAD i ide na ruku „lošim momcima“ poput Rusije i Kine, rekao je američki senator iz Teksasa Ted Kruz u intervjuu za „Foks njuz“.

Prema njegovom mišljenju, Amerikanci će još dugo osećati posledice „sramnog“ bekstva iz Avganistana koje je pokazalo protivnicima SAD nesposobnost da im pruže otpor.

– Vidimo kako loši momci poput Rusije, Kine, Irana i Severne Koreje postaju gori… oni ne veruju da će predsednik SAD bilo šta da preduzme – ocenio je američki političar.

Kruz je takođe ubeđen da je navodno planirani „napad“ Rusije na Ukrajinu postao moguć zahvaljujući kapitulaciji Džoa Bajdena pred Vladimirom Putinom. Pre svega, radi se o poništavanju sankcija protiv gasovoda „Severni tok 2“, precizirao je senator.

Odbrambeni budžet Sjedinjenih Američkih Država za 2022. godinu, koji je objavila komisija Predstavničkog doma, predviđa izdvajanje četiri milijarde dolara za inicijativu vojnog obuzdavanja Rusije, 300 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini, ali se ne spominju sankcije protiv „Severnog toka 2“. Međutim, nisu isključene i dalje izmene nacrta zakona.

Zapadne zemlje i Kijev u poslednje vreme optužuju Rusiju da priprema navodnu invaziju na Ukrajinu, zbog čega sve češće govore o spremnosti da Moskvi u tom slučaju uvedu do sada neviđene sankcije. Rusija je u više navrata opovrgla da planira tako nešto, ističući da je pomeranje vojnih snaga na njenoj teritoriji, koje izaziva uznemirenost Zapada a posebno susednih država, njeno suvereno i ustavno pravo.

2 COMMENTS

  1. Nije zaslepljen mrznjom prema rusiji, lako je tebi da pricas ali ako nestane amerika tvoji su sakriveni u bunkerima a sta ce obican narod?

  2. Lazete gnjide. Već vas svi čitaju, te vaše podle uzmake i izjave o nekakvom verbalnom porazu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here