Atina: Nova eksplozija bombe

0

Foto: Arhiva
 

"Nije bilo poziva upozorenja. Prolaznici su primetili paket sumnjive sadržine i pozvali policiju", rekao je neimenovani policijski zvaničnik, dodajući da je kancelarija je ubrzo zatim ispražnjena.

Reč je o drugom bombaškom napadu u Atini u poslednja dva dana. Sinoć je ispred atinskog predstavništva američke banke "JP Morgan", takođe, eksplodirala bomba, pri čemu nije bilo povređenih, a materijalna šteta je mala, prenela je britanska agencija Rojters.

Banke, strane kompanije i policija su česta meta napada levičara u Grčkoj. Nijedna grupa za sada nije preuzela odgovornost za napade, koji su učestali od oktobra 2008. godine kada je policija ubila jednog tinejdžera.

 

Ove godine u Atini su već izvršena dva bombaška napada – jedan na zgradu bivšeg premijera, a drugi ispred ministarstva informisanja. Krajem prošle godine takođe se dogodio incident sa bombom, kad je eksplozivna naprava postavljena u samom centru grada, ispred kancelarija državne osiguravajuće kompanije. U tim napadima takođe niko nije povređen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here