EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
Dušan Vlahović

“Dušan Vlahović je fudbalsko blago, moj savet mu je da ostane u Fiorentini do kraja sezone. Biće sigurno mnogo ponuda, potrebno je da bude strpljiv, a prave odluke se najbolje donose kada se dobro razmisli” , rekao je bivši reprezentativac Nenad Jestrović, sada fudbalski menadžer.

Jestrović se u razgovoru za Tanjug osvrnuo i na veliki uspeh reprezentacije – direktan plasman na Mundijal u Kataru.

– Mislim da svaki Srbin treba da bude ponosan na uspeh koji smo napravili, pogotovo na pobedu u Portugalu. Igrači i stručni štab su uradili veliki posao i na tome im čestitam.

Nekadašnji golgeter belgijskog Anderlehta kaže da uvek treba podržati reprezentaciju.

– Svima je u interesu da reprezentacija igra dobro, naravno i mom menadžerskom poslu. Nadam se da ćemo ovoga puta napraviti dobar rezultat i u Kataru, da se nećemo zadovoljiti samo plasmanom na Mundijal.

Jestrović se prisetio i učešća selekcije Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine, kada je redovno bio u timu u kvalifikacijama, ali nije putovao na završsni turnir.

– U kvalifikacijama za taj Mundijal igrali smo izvanredno, primili smo samo jedan gol, bila je velika euforija. Nismo bili dovoljno mentalno jaki da bismo napravili dobar rezultat u Nemačkoj. Nadam se da će selektor Stojković, kao i do sada, donositi prave odluke i uraditi onako kako je zamislio od početka, smatram da ćemo napraviti dobar rezultat u Kataru naredne godine.

Za kraj, Jestrović se osvrnuo i na dobre rezultate “večitih rivala” u evropskim takmičenjima.

– Fenomenalan uspeh, Zvezda nije baš bila favorit u toj grupi, ali je potvrdila kvalitet. Drago mi je i što je Partizan prošao dalje, sada će na proleće i jedni i drugi imati nove izazove i nadam se da će biti uspešni – zaključio je Jestrović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here