Bodljikavo prase” na makedonskom,”


Srđan Dragojević (51) koji je u Skoplju imao premijeru svog ostvarenja "Atomski zdesna" najavio je da će novi film snimati u Makedoniji i na makedonskom jeziku ukoliko iz Skoplja dobije dovoljno para.
– Radi se o filmu "Bodljikavo prase" prema adaptaciji romana Džulijana Barnsa koji se bavi suđenjem jednom komunističkom diktatoru. Barns je inspiraciju našao u suđenju bugarskom lideru Todoru Živkovu 1991. godine. Scenario je interesantan i u njemu se priča o zaboravljenim vrednostima socijalizma, ali i suprostavljanju dva pogleda na svet – kaže Dragojević i otkriva da su se u pripremu ovog filma uključili fondovi iz Bugarske, Hrvatske, Poljske, Nemačke i Ukrajine. On priznaje da ima dilemu na kom jeziku bi trebao da snima film.
– Imali smo ideju da film bude na engleskom, ali mene to "žulja" jer ne volim da se u filmovima koji se događaju na našim prostorima govori engleski. Zato sam pomislio da bude na makedonskom. Ali, ako ne dobijemo pare u Skopljum "Bodljikavo prase" ćemo snimati na srpskohrvatskom jeziku.
Sa snimanjem bi trebalo da krene početkom 2015. godine na lokacijama u Makedoniji, Bugarskoj i eventualno Ukrajini, a u njemu će sigurno igrati makedonski i glumci sa prostora bivše Jugoslavije.
 

0

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here