Iz šume na venčanje

0

Milena Dravić (73) ispred filmskih kamera stala je kao maturantkinja u filmu "Vrata ostaju otvorena" 1950. godine. Ovenčana brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima, i danas je jedna od retkih glumica koja nije dozvolila da je popularnost ponese. Tokom snimanja filma "Kako su se volele dve budale" upoznala je Dragana Nikolića i za njega se udala na pomalo neobičan način. Kod matičara su otišli pravo iz šume.
– Snimali smo film u Zvezdarskoj šumi i u pauzi za ručak otišli smo do opštine Vračar da se venčamo. Kuma nam je bila Seka Sablić, školska drugarica mog muža. Na set smo se vratili kao muž i žena, ali smo se ponašali kao da se ništa krupno nije dogodilo – priseća se Milena.
– Dragan je bio ljubomoran kada smo bili mladi, a ja sam i danas. U našem braku on je taj koji je ozbiljan i odgovoran. S njim se konsultujem o svakoj ulozi i njegovi saveti su mi dragoceni, a slično je i kad on bira uloge. Nikada nisam osetila šta znači biti slavan, a tek kada sam dobila Zlatnu palmu 1980. godine za ulogu u filmu "Poseban tretman" shvatila sam da sam uradila nešto dobro i da mogu da budem ponosna – priča čuvena glumica.
Posle svetskog uspeha filma "Misterija organizma" Dušana Makavejeva koji je bio zabranjen u tadašnjoj Jugoslaviji dobila je ponudu da se slika za "Plejboj".
– Da se slikam gola nije mi padalo na pamet. Zvali su me mnogi i ubeđivali, čak i čehoslovački reditelj Jan Kadar. Kumili su me da pristanem, ali nisam. I nikada se nisam pokajala zbog toga.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here