Čović: Nisam prvi udario Anđusa!

0

Nebojša Čović
 

Povodom svih događaja koji su eskalirali u noći između utorka i srede na relaciji Nebojša Čović – Dejan Anđus, prvi čovek Košarkaškog kluba Crvena zvezda organizovao je konferenciju na kojoj je pripadnicima medija izneo svoj stav.
"Odmah da naglasim, ova konferencija nije organizovana u cilju senzacionalističkih stvari, jer ja znam koliko vas sve to interesuje. Moj razlog ove konferencije je da objasnim poziciju u kojoj sam se našao. Ono što se desilo juče nema nikakvu vezu sa Zvezdom. Mada, Anđus je više puta tokom emisije u usta stavljao Zvezdu i pominjao njeno ime", počeo je Čović, a potom nastavio:

"Ti napadi, čiji smo bili svedoci, krenuli su onog trenutka kada sam ja bio gost u njegovoj emisiji. Tada sam mu skrenuo pažnju da ne sme da reketira trenera FK Crvena zvezda. Do tog trenutka ja sam bio i najbolji i najveštiji i najsposobniji, a onda se sve promenilo. Onda je počela medijska hajka i lavina napada protiv mene i moje porodice. Moje nije da objašnjavam šta se desilo juče, to će ljudi koji su zaduženi za takve stvari da procene. Ono što moram da kažem je da nemam nikakav animozitet ni prema njemu, ni prema bilo kome. Jer svoj posao sam uvek radio maksimalno korektno. Jednostavno ne dozvoljavam da budem kritikovan, odnosno moja porodica. Ako se dobro sećam, pre tri dana sam dao kratko saopštenje na tu temu. Ako mislite da treba da bude drugačije, ne trebaju mediji da prave medijsku hajku, čime ugrožavaju bezbednost moje porodice".

 

U istom dahu Čović je nastavio svoje izlaganje:
"Sinoćna dvočasovna emisija iskorišćena je od strane Anđusa i Jovanovića za napade i na mene i moju porodicu. Izneta je lavina laži. Kada sam bio njegov gost u njegovoj emisiji imali smo šta da kažemo jedan drugom i sve smo rekli. Nažalost, sinoć nisam bio u mogućnosti da dobijem vezu u emisiju, jer je to nemoguće. Nakon toga sam smatrao da treba da odem jer se znam s njim i Jovanovićem, da ga pitam zašto se bavi tim lažima i neistinama. Tačno je da sam bio tamo, i da me vozio zet. Ostalo neću da pričam, jer ovo nije ni mesto ni vreme. Hoću da naglasim da u životu da nikada nisam udario prvi. A nedavno sam bio u situaciji da budem napadnut".

 

Prvi čovek KK Crvena zvezda je potom rekao je da će pripadnici policije rešiti problem, kao i da će kompletan slučaj ići na sud.
"Svako ima pravo da se brani. A oni koji se bave adekvatnim poslom izneće sve detalje, ko je kriv ili ne. Te emisije idu uživo i to prati određeni broj ljudi. Iznošenje neistina ugrožava moju bezbednost, ali i moje porodice. U redu je da mene proziva, ali zašto moju prodocu? Ovakvo novinarstvo ugrožava bezbednos, a to nije dobro".

"Moja saradnja sa medijima za ove 24, 25 godina je uvek bila korektna. Uvek sam se odazivao na pozive i trudio sam se da dam svoj stav, objektivan i subjektivan. U poslednje vreme oko fudbalskog kluba nisam se odazivao jer sam prestao da se bavim poslom za koji sam bio zadužen, a to je otprilike od oktobra prošle godine. Ako gospodin Anđus radi svoje emisije u funkiciji neke borbe za vlast i funkcije u klubovima, mene mora da poštedi. On stalno priča da nešto zna. Pa, neka kaže sve to što ima".

 

Čović se potom osvrnuo na činjenice vezane za KK i FK.
"Ogromna šteta se nanosi Zvezdi kada se pričaju neistine oko para. KK je dao detaljan pregled koliko je zaradio, i mi to ne krijemo. A celu priču je potvrdio i premijer gospodin Vučić. FK gotovo da nije ni dobijao pare od države. Ne znam da li je ijedan klub otvorio papire kao što je to učinila Zvezda", pita se Čović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here