Crna Gora posvećena putu u NATO

0

Crna Gora će uraditi sve kako bi postala članica NATO pakta: Milo Đukanović
 

Tokom premijerskog sata u crnogorskoj Skupštini, Đukanović je rekao da će Crna Gora u susret samitu NATO-a biti spremna da pred Alijasnu izađe sa onim nivoom ispunjenosti ciljeva koji će značiti da je učinila sve da poziv ne izostane.

 

"To je neohpodan, ali ne i dovoljan uslov za poziv, jer će on zavisiti i od širih političkih prioriteta kojima će Samit biti posvećen", rekao je Đukanović, odgovarajući na poslanička pitanja.

 

Šef kluba poslanika Socijaldemokratske partije Borislav Banović pitao je Đukanovića šta Crna Gora treba i može da uradi u procesu pridruživanja NATO-u u oblasti vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije u kojima, kako je ocijenjeno, nisu ispunjeni potrebni standardi.

 

Đukanović je rekao da Crna Gora posvećeno radi na ispunjavanju obaveza iz četiri oblasti, posebno vladavine prava i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

On je dodao da je proces NATO integracija, posebno kada je u pitanju vladavina prava, u mnogim aspektima kompatibilan sa evropskim integracijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here